Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Tudnátok segíteni egy kezdő...

Tudnátok segíteni egy kezdő szoláriumozónak?

Figyelt kérdés
Ma megyek először szoláriumba.Nem szeretném túlzásba vinni,heti max 1x mennék,mert a többi időt inkább a napon tölteném szoli helyett. Vannak olyan pánt és bugyi nyomok a testemen,ami a napozás miatt nem barnult le,és ezeket szeretném kicsit sötétíteni,meg eleve szebb szín szeretnék.viszont olvastam hogy öregíti a bőrt,és ha tulzásba viszem,inkább narancssárga,vagy bronz színű lennék. Ennek van értelme szerintetek hogy heti 1 alkalom szoli,és heti 2-3 nap napozás? Van egy alap barna színem,szóval nem vagyok hófehér.De attol félek hogy esetleg az arcom ,,szolisárga lesz,, mert az nem barnul olyan szépen a napon,ezért kicsit halványabb.

2015. júl. 6. 09:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
51%

Tessék:

[link]

2015. júl. 6. 09:57
 2/12 anonim válasza:

Heti 4* minek akarsz napozni?

Na nem baj, majd rájössz, mikor 35 évesen 50-nek fogsz kinézni, mint egy rossz alkoholista.

Hány ilyet ismerek, most meg éjszakákat bőg át:)

2015. júl. 6. 10:55
 3/12 anonim ***** válasza:
Ja, mint a nap- és szolikedvelő munkatársam, akiről az arca alapján 1 éven keresztül azt hittem, hogy minimum 10 évvel idősebb nálam (annak ellenére, hogy a teste olyan bomba a rendszeres edzéstől, hogy bárki megirigyelhetné). Erre nemrég kiderült, hogy még fiatalabb is. Kellemetlen 29 évesen 40-nek kinézni.
2015. júl. 6. 11:36
 4/12 anonim ***** válasza:

Nincs értelme szoliba járnod,nem fog eltűnni a már meglévő bikini,meg bugyi és egyéb foltod teljesen,pláne, hogy a tested többi része jobban barnul.

Korábban kellett volna meztelenül kezdened a szolit,akkor lenne értelme.

Szerintem már felesleges járnod.

2015. júl. 6. 12:10
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
Erre a nyári szezonra már szerintem is felesleges. Jövőre nyár előtt 1 hónappal kezdd el bejáratni a bőröd. A szolárium káros hatásairól meg annyit, hogy ezekre a bulvár cikkekre legalább ugyanannyi tanulmány van, amik szerint az ésszerű használattal nem károsabbak a napnál... A fehér bőrű embereket én sem engedném szoláriumozni, csak ők egyszerűen nem bírják felfogni, hogy nem tudnak barnák lenni
2015. júl. 6. 18:13
 6/12 anonim ***** válasza:
27%
Amúgy kedves első, ne haragudj, de ez a cikk akkora egy elfogult hülyeség és okoskodás. Nem tudom, hogy a cikk írója tudja-e, hogy még NYÁR VÉGÉN IS D-vitamin hiányos a magyar emberek fele... Folyton csak a ráncosodással jön, meg hogy legyünk falfehérek, napon is csak teljesen felöltözve. Meg mi az, hogy ráncosító koporsó? Szoliban az szokott bőrrákot kapni, aki nem bírja felfogni, hogy a bőre nem alkalmas a napra. Ahogy látom, a cikk írója is tökre ebben a helyzetben van.
2015. júl. 6. 18:22
 7/12 anonim ***** válasza:
49%

kedves utolsó, bár nem én linkeltem a cikket, teljesen egyetértek a cikk tartalmával.

aki aggódik a d vitamin hiány miatt, szedjen kapszulát. a magyar emberek többsége semmilyen fényvédő krémet nem használ, akkor hogy lennének d vitamin hiányosak? napi 20 perc napon töltött idő elegendő mennyiségű d vitaminhoz juttatja a szervezetet. amúgy meg naptejjel is lehet d vitaminhoz jutni, mivel egy naptej sem véd 100%-osan, tehát valamennyi uv úgy is a bőrt, termelődik a vitamin.

a bőrrák és a ráncosodás nem ugyanaz. attól még, hogy a szolitól esetleg nem leszel bőrrákos, még durván ráncosítja a bőrt. nővéremen is látom ezt, 17 éves kora óta szolizik, a barnaság a mindene, most 27, 2 év közöttünk a különbség, mégis 10-zel néz ki többnek, pedig nagyon igényes, sportos nő. én sosem szoliztam és napozni sem szoktam, engem még fiatalabbnak is néznek a koromnál (25 évesen mindig elkérik a személyimet alkohol vásárláskor jeee), szóval van abban valami, hogy a szoli ráncosító koporsó. : D

amúgy meg a cikk írójáról annyit, hogy ismerem a blogját, évekkel ezelőtt még ő is járt szoliba, barna is volt, sőt, tengerparton is lebarnult, szóval alkalmas a bőre a barnulásra. csak volt annyi esze, hogy utánaolvasott a káros hatásainak, a tudomány egyöntetűen károsnak tartja a szolit, és a csaj is belátta, hogy eszement baromság a barna bőr miatt idő előtt öregedni.

2015. júl. 6. 23:28
 8/12 A kérdező kommentje:
egyébként a bőröm nem olyan mint,egy négeré,a fürdőruha csík meg,mint hófehérkének...a pánt kb 2 árnyalattal világosabb csak.különbem meg nem akarok úgy ki nézni mint egy sült csirke,és nem fogok éveken keresztül heti 5x járni,mert az gusztustalan.nem járok ki sűrűn a napra ,akkor és heti 1 szoli lesz,vagy lehet hogy havi 2,mert elég drága.különbem meg: ha ki mész a kis boltba ami 10 percre van,ugyan olyan eséllyel kaphatsz bőrrákot (persze aki hajlamos rá) úristen mennyi előítéletes ember van.
2015. júl. 7. 08:39
 9/12 A kérdező kommentje:
segítséget kértem,nem azt hogy érveljetek ellene....
2015. júl. 7. 08:39
 10/12 anonim ***** válasza:
hát mivel én a kisboltba is fényvédőben megyek, pontosabban minden nap, itthonra is felkenem, kevesebb az esély. ; )
2015. júl. 7. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!