Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ha az uborkás arcpakolástól...

Ha az uborkás arcpakolástól kipirosodott a bőröm foltokban, akkor az azt jelenti allergiás vagyok rá?

Figyelt kérdés
Élesztős-uborkás-tejes arcpakolást alkalmaztam, 15 percig mindössze. Ebből a kombóból az uborka volt amit eddig még sosem próbáltam a bőrömön. Amíg fent volt semmi baj nem volt vele, de ahogy lemostam égett és nagyon piros volt a homlokom, a szemkörnyékem és az orcáim. Legutóbb egy almaecetes tisztítás váltott ki ugyanilyen hatást.

#allergia #uborka #Arcakolás
2015. júl. 2. 11:32
 1/8 anonim ***** válasza:
szerintem csak a gyümölcsben/zöldségben lévő sav miatt
2015. júl. 2. 12:52
 2/8 A kérdező kommentje:
Az uborkában ha van is sav, akkor nagyon kevés.. de szerintem amúgy nincs :D ( bár nem értek hozzá, lehet hülyeséget beszélek, csak úgy tudom alapvetően lúgosító zöldség )
2015. júl. 2. 13:09
 3/8 anonim ***** válasza:

szemkörnyéket egyébként nem szabad ilyesmikkel kenni,se sima arckrémmel,mert az is csípheti(nagyon vékony ott a bőr)

esetleg próbálj ki más pakolásokat az arcodra

2015. júl. 2. 13:17
 4/8 anonim ***** válasza:
előfordulhat, ezért nem kéne házi csodapraktikákat próbálgatni a laborban készített, bőrgyógyászok által ellenőrzött termékek helyett
2015. júl. 2. 13:24
 5/8 A kérdező kommentje:

Ja igen, a szemkörnyékemre amúgy nem kentem, csak lefolyt, mert még elég folyékony állagú volt a pakolás mikor felkentem az arcomra. Rögtön le is töröltem onnan, de sajnos azon a helyen is kipirult a bőröm. :(

Azért tartom "biztonságosabbnak" még mindig a házi praktikákat, mert egyrészt tudom hogy mi kerül a pakolásba.. bízom bennük, mert szerencsére hatékonyak, bár néha előfordul 1-2-vel ( lásd most) hogy nem válnak be. Másrészt pedig eleve érzékeny a bőröm és mindaddig komoly bőrproblémákkal küszködtem, amíg nem álltam át teljesen természetes alapanyagú szerekre, mint amilyen a manna szappan. Azóta egészen helyre jött a bőröm. Nem is használok semmilyen boltban kapható kenceficét.

2015. júl. 2. 13:31
 6/8 anonim ***** válasza:
Az uborkát boltban vetted? Mert akár a növényvédőszerek, rovarirtószerek is okozhatták.
2015. júl. 2. 13:35
 7/8 A kérdező kommentje:
Piacon vettem, bárcsak a kertemben teremhetett volna :) az ilyen vegyi hatásokat viszont már kénytelenek vagyunk elviselni... kivéve ha bio termékeket választunk.
2015. júl. 2. 13:37
 8/8 A kérdező kommentje:
Bár szerintem még mindig jobb ez, mint egy Dm-es gyári szer gyönyörű csomagolásban, amibe Isten tudja miket raktak bele :) Dehát ízlések és pofonok.
2015. júl. 2. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!