Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mennyi a kiindulási alapösszeg...

Luceer kérdése:

Mennyi a kiindulási alapösszeg a fodrászoknál?

Figyelt kérdés
Fodrász szeretnék lenni, de anya azt mondja, hogy nem éri meg, mert a kiindulási összeg nagyon sok, és nem tudnék elindulni. Szerintetek?

2015. jún. 16. 18:09
 1/5 anonim ***** válasza:
47%
Minden el lehet kezdeni kicsiben is. De ha te profi gépekkel és eszközökkel akarsz kezdeni akkor határ a csillagos ég. Van hajszárító 5e-ért is, meg 50e-ért is.
2015. jún. 16. 18:31
 2/5 anonim ***** válasza:

hát egy sima hajszárító,amit én itthon használok is 7ezer ft volt(babyliss)... egy normálisabb már 15-20ezer forint, pláne,ha jobb garancia van rá!

normális eszközök,olló,fésű is több ezer forint.. festékanyagok stb! ezeket ha beszerzed és kezdésnek csak egy fodrászszéket bérelsz egy szalonba, akkor kezded alulról! havi X forintot le kell tenned a szalonnak, hogy bérelhesd tőlük a széket,amit a vendégeid által ki kell termelned és ezen felül legalább 2-3-4szeresét kell keresned, hogy maradjon is pénzed!

nem lehetetlen, nagyon ügyesnek kell lenni,folyamatosan képezned magad( pl mesterfodrász képesítés, hajhosszabbító képesítés, stb stb stb) és jó szalont kell kifognod, nagy vendégkört :) de ha ügyes vagy,híred megy és lesznek állandó és bővülő vendégköröd.

2015. jún. 16. 18:39
 3/5 anonim ***** válasza:

100-150 körüli induló anyagkészlet kell, eszközökre mondjuk 60-80 (hajszárító, hajvágógép, olló(k), hajvasaló, hajsütővas(ak)...ehhez jön a bérleti díj, rezsi, járulékok...havonta legalább 100-150 ezer bevétel kell, hogy kb nullára jöhess ki.

Vagy elmehetsz alkalmazottnak, ahol a beledet is kidolgozod, és alig kapsz érte valamit, de vendégkört gyűjthetsz, apránként bevásárolhatsz, és csak azután bérelsz széket, hogy a kialakult vendégkörödből el tudd tartani magad.

2015. jún. 16. 20:41
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Én az első évben az összes keresetemet visszaforgattam az üzletbe (anyagok, eszközök), tehát ha valakinek erre nincs lehetősége, akkor ne vágjon bele. Még a legügyesebb fodrásznak a legjobb helyen is kell pár hónap a vendégkör kiépítésére, addig pedig csak a kötelező befizetnivalók lesznek, bevétel alig...
2015. jún. 18. 13:47
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok, de még írok: ha elkezdesz egy iskolát, elég sok mindent meg kell vegyél már tanuló korodban, plusz a tandíj: nekem ez mindösszesen volt 600 000 Ft. Mindent beleszámoltam, az utazást is, a sok anyagot, amivel gyakorolnom kellett, eszközöket, mindent.

Tehát ha végzel, már sok mindened meglesz. Egy kezdő fodrásznak elhelyezkedni nem könnyű, ha alkalmazott vagy, nem kapsz sok fizetést, és ráadásul más dirigál. Ha vállalkozó vagy és saját üzletet nyitsz, egy vagyon. Ha széket bérelsz, megint sokba kerül, és nem te vagy a főnök...

2015. jún. 18. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!