Kinek mi vált be pattanások ellen?
Én leginkább házipraktikákat tudok adni.
Méz. De csak egy nagyon kicsi, mert a túl sok kárt is okozhat. Csak a pattanásra kend, mert kiszárítja a bőröd.
Citrom/narancs héj. Egy kicsit bele reszelsz az arcpakolásodba, arckrémedbe és felviszed az egész arcodra.
A narancs héja gyulladás-csökkentő és fertőtlenítő hatású.
A jogurt szintén gyulladás-csökkentő hatással rendelkezik így jót tesz a bőrödnek.
Tegyél rá egy fél paradicsom szeletet. Fél órát hagyd rajta.
A levendulaolaj megnyugtatja a bőrt és gyulladás-csökkentő hatása is van. De ezt sem lehet túlzásba vinni, mivel irritációt okozhat.
Remélem rudtam segíteni! :) ha még van kérdésed szól.
hát az utóbbiakat a mai tudásommal ki nem próbálnám. régebben én is próbálkoztam ilyennel, 0 eredménye volt. a levendula meg kifejezetten allergén anyag.
én is az akneroxidot ajánlom, az bizonyítottan hatásos a pattanások ellen.
Úgy bizony, az Akneroxid tényleg nagyon jó,csak óvatosan kell vele bánni. Viszont én nyárra senkinek sem ajánlanám,még fényvédővel sem. Ősszel/télen előnyösebb használni,de még ezekben az időszakokban is szükséges a fényvédő használata!
Nyáron én is átszoktam térni a pakolásokra illetve a teafaolaj is bevált.
Ahogy abbahagyom az akneroxid kezelést csinálok egy méregtelenítő kúrát ,hogy szépen kitisztuljon a szervezetem tavasszal,főleg,hogy télen kicsit kevesebb a folyadék meg tápanyagbevitelem.
Pakolások:
Nekem bevált a boltokban kapható agyagos arcpakolás 1,5 hetente egyszer.
A kurkuma is egészen csodákat művel. Egy héten egyszer-kétszer készítek ilyen pakolást.
Fél kisevőkanál kurkuma (fűszer 200ft alatt kapható a boltokban), egy kiskanál liszt, ehhez pedig egy kis tej. Ezt felkenem és egy 20 percet rajtahagyom amíg meg nem szárad és alaposan lemosom. Tudni illik a kurkuma eléggé befog mindent sárgára,de nyugi ez teljesen lekopik az arcról,nem maradsz sárga :)
Van aki amúgy még turbózza ezt a 'receptet', mézzel,citrommal,naturjoghurttal,de nekem így vált be így nem is kisérleteztem vele tovább.
A harmadik pakolás pedig a szezon kedvence az epres arcpakolás. Kimegyek a kertbe felszedek kb 3 db epret aztán egy kistálba szétpasszírozom és felkenem az arcomra és lemosom. Nagyon hatásos a pattanások ellen. Ezt is hetente egyszer megcsinálom.
Esténként meg reggelenként pedig jegelni szoktam egy picit a pirosabb részeket,illetve ha valahol gyulladást látok akkor azt. A jég jó kis baciölő meg a gyulladást/pattanást is szépen lehúzza.
Pár hete használom a Akne Stop nevezetű krémet,nézz utána. Nekem nagyon bevált. Hidratálónak pedig még a La Roche Posey Effeclar Duo + használom.
De próbálkozhatsz különböző szappanokkal is,lemosokkal,tonikokkal. Bár én a drogériás termékeket annyira nem ajánlom,de van akinek azok jönnek be. Nézegesd a krémmániát,tök jó véleményeket lehet ott találni.
Fontos a helyes,napi tisztálkodás is. Reggel-este,alaposan mosd le a szennyeződést és hidratáld rendesen,viszont ne vidd túlzásba,mert a végén még több faggyút fog termelni a bőröd és még több gondod lesz.
Egyél sok vitamint,gyümi-zöldség,meg igyál min 2-3l folyadékot (víz,tea) egy nap. Már maga ez is sokat fog javítani a helyzeten.
Ha pedig 3 hónapon belül nem tapasztalsz semmilyen javulást akkor irány a doki és a vizsgálatok. Allergiateszt stb.
Nekem hormonproblémáim vannak,illetve genetikából adódóan problémás a bőröm,de a fent említett praktikákkal eléggé szépen szinten tudom tartani és alapozóval alig látható,hogy ilyen problémával küzdök (lekopogom)
Oda kell figyelni magadra és szép lesz az arcod.
18l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!