Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Kinek mi vált be pattanások...

Kinek mi vált be pattanások ellen?

Figyelt kérdés
Sajnos zsíros bőrű vagyok és sok kis piros pötty van az arcomon. Tudnátok tippet adni? Mivel tudnám megelőzni illetve ritkítani? Bevált ''csodaszerek''? Bármi jöhet! Előre is köszönöm!

2015. jún. 3. 15:53
 1/7 anonim ***** válasza:
Akneroxid ... gyógyszertárban 2000 Ft körül lehet kapni recept nélkül... a legjobb! De fényvédőt kell mellé használni. Én még teafaolajat is szoktam néha kenegetni helyileg a pattikra.
2015. jún. 3. 16:29
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én leginkább házipraktikákat tudok adni.

Méz. De csak egy nagyon kicsi, mert a túl sok kárt is okozhat. Csak a pattanásra kend, mert kiszárítja a bőröd.

Citrom/narancs héj. Egy kicsit bele reszelsz az arcpakolásodba, arckrémedbe és felviszed az egész arcodra.

A narancs héja gyulladás-csökkentő és fertőtlenítő hatású.

A jogurt szintén gyulladás-csökkentő hatással rendelkezik így jót tesz a bőrödnek.

Tegyél rá egy fél paradicsom szeletet. Fél órát hagyd rajta.

A levendulaolaj megnyugtatja a bőrt és gyulladás-csökkentő hatása is van. De ezt sem lehet túlzásba vinni, mivel irritációt okozhat.

Remélem rudtam segíteni! :) ha még van kérdésed szól.

2015. jún. 3. 16:37
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

hát az utóbbiakat a mai tudásommal ki nem próbálnám. régebben én is próbálkoztam ilyennel, 0 eredménye volt. a levendula meg kifejezetten allergén anyag.

én is az akneroxidot ajánlom, az bizonyítottan hatásos a pattanások ellen.

2015. jún. 3. 17:09
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Úgy bizony, az Akneroxid tényleg nagyon jó,csak óvatosan kell vele bánni. Viszont én nyárra senkinek sem ajánlanám,még fényvédővel sem. Ősszel/télen előnyösebb használni,de még ezekben az időszakokban is szükséges a fényvédő használata!

Nyáron én is átszoktam térni a pakolásokra illetve a teafaolaj is bevált.

Ahogy abbahagyom az akneroxid kezelést csinálok egy méregtelenítő kúrát ,hogy szépen kitisztuljon a szervezetem tavasszal,főleg,hogy télen kicsit kevesebb a folyadék meg tápanyagbevitelem.

Pakolások:

Nekem bevált a boltokban kapható agyagos arcpakolás 1,5 hetente egyszer.

A kurkuma is egészen csodákat művel. Egy héten egyszer-kétszer készítek ilyen pakolást.

Fél kisevőkanál kurkuma (fűszer 200ft alatt kapható a boltokban), egy kiskanál liszt, ehhez pedig egy kis tej. Ezt felkenem és egy 20 percet rajtahagyom amíg meg nem szárad és alaposan lemosom. Tudni illik a kurkuma eléggé befog mindent sárgára,de nyugi ez teljesen lekopik az arcról,nem maradsz sárga :)

Van aki amúgy még turbózza ezt a 'receptet', mézzel,citrommal,naturjoghurttal,de nekem így vált be így nem is kisérleteztem vele tovább.

A harmadik pakolás pedig a szezon kedvence az epres arcpakolás. Kimegyek a kertbe felszedek kb 3 db epret aztán egy kistálba szétpasszírozom és felkenem az arcomra és lemosom. Nagyon hatásos a pattanások ellen. Ezt is hetente egyszer megcsinálom.

Esténként meg reggelenként pedig jegelni szoktam egy picit a pirosabb részeket,illetve ha valahol gyulladást látok akkor azt. A jég jó kis baciölő meg a gyulladást/pattanást is szépen lehúzza.

Pár hete használom a Akne Stop nevezetű krémet,nézz utána. Nekem nagyon bevált. Hidratálónak pedig még a La Roche Posey Effeclar Duo + használom.

De próbálkozhatsz különböző szappanokkal is,lemosokkal,tonikokkal. Bár én a drogériás termékeket annyira nem ajánlom,de van akinek azok jönnek be. Nézegesd a krémmániát,tök jó véleményeket lehet ott találni.

Fontos a helyes,napi tisztálkodás is. Reggel-este,alaposan mosd le a szennyeződést és hidratáld rendesen,viszont ne vidd túlzásba,mert a végén még több faggyút fog termelni a bőröd és még több gondod lesz.

Egyél sok vitamint,gyümi-zöldség,meg igyál min 2-3l folyadékot (víz,tea) egy nap. Már maga ez is sokat fog javítani a helyzeten.

Ha pedig 3 hónapon belül nem tapasztalsz semmilyen javulást akkor irány a doki és a vizsgálatok. Allergiateszt stb.

Nekem hormonproblémáim vannak,illetve genetikából adódóan problémás a bőröm,de a fent említett praktikákkal eléggé szépen szinten tudom tartani és alapozóval alig látható,hogy ilyen problémával küzdök (lekopogom)

Oda kell figyelni magadra és szép lesz az arcod.

18l

2015. jún. 3. 17:31
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
jah, nyáron én sem szoktam nagyon használni. inkább a la roche posay effaclar duo+ krémet szoktam, az nem fényérzékenyít, de nem olyan hatásos sajnos, mint az akneroxid.
2015. jún. 3. 20:05
 6/7 anonim ***** válasza:
Nyilván a benzoil-peroxidot nem tudja helyettesíteni. Az az egyik leghatékonyabb bacigyilkos :)
2015. jún. 3. 20:07
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a tippeket! Igyekszem majd minél többet kipróbálni! :)
2015. jún. 3. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!