Mit tegyek a pattanások ellen?
Semmiképpen ne nyomd ki! Imkább kendd be. Ha kinyomod sebes lesz és még lassabban fog elmúlni. Ha van már arcpakolásod, vagy krémed az arcodra akkor abba reszelj egy kis narancs vagy citrom héjat és keverd el, de ne vidd túlzásba!
Mézet is tehetsz rá, de csak keveset. Vagy akár azt is belekeverheted az arckémedbe.
Sokan azt hiszik a fogkrém segít. Hát ez nem így van. Igaz,hogy leszárítja és vannak benne jótékonyanyagok a pattanásokra, de rengeteg olyan anyagot is tartalmaz ami káros lehet a bőrnek. Az erős, mentolos fogkrémről nem is beszélve
a tini tonik sajnos nem jó, mert alkoholos, árt a bőrnek.
a la roche posay effaclar duo+ krémet ajánlanám nyárra, őszre-télre meg majd az akneroxidot, ez a legjobb cucc pattanások ellen.
minden bőrnek más válik be, ez igaz.
viszont az alkohol nagyon alattomos, akkor is irritációt okoz, ha kívülről nem látszik. nekem sem látszott, 10 évig, most már látom, hogy szépen tette tönkre a bőrömet, mert nekem még csak nem is tüntette el a pattikat, és folyamatosan alkoholos dolgokat használtam. de ha nem folyamatosan használjátok, mert eltünteti a pattikat, akkor még talán nem lesz baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!