Hogyan legyen selymes a hajam?
Elegem van már a hajamból. Unom a göndör,szőkésbarnás színt,formát. Semmi selymessége nincs a hajamnak.. Egyik barátnőmnek ha pl fonom a haját,vagy fésülöm,akkor érzem hogy mennyire selymes,lágy puha.. Ilyenkor kezdek el féltékenykedni. Megkérdeztem tőle,mit használ a hajára,azt mondta,semmit.. Egyszerűen ilyen a hajszerkezete.
-Mit csináljak hogy selymes legyen a hajam?
-Milyen sampont,balzsamot,pakolást használjak rá?
-Napi hány l folyadék?(Tini vagyok,11 éves.. :) )
-Heti hányszor mossak hajat?
Hogy hordjam,összekötve,ha kiengedve?
Hogy aludjak,kiengedve,vagy összekötve? A válaszokat előre is köszönöm szépen! :)
Az én hajam is göndör, szóval tudom, milyen egy sima, selymes haj után sóvárogni, együtt tudok veled érezni :)
A sampon legyen direkt száraz, szálkásodásra hajlamos hajra való. Én Balea sampont használok, fekete tubusosat, azt csak ajánlani tudom, nagyon jó. Balzsamból is ezt használom, olcsó, de van olyan hatása, mint a drágább termékeknek. Érdemes beszerezni egy jó hajpakolást, a kedvencem ez: [link] itt olvashatsz róla véleményeket. Ár/érték arányban verhetetlen. Hetente, kéthetente használhatod, és csodásan puha, illatos lesz a hajad tőle.
A sok folyadék fontos, bár 11 évesen talán kevesebbet kell még innod, mint egy felnőttnek. Talán másfél-két liter elég, de ennek jobban utána kellene nézni :) Egyél sok zöldséget és gyümölcsöt, valamint vitaminokat: a dm-es Haar Vital Komplexet tudom ajánlani, 1000 forint alatt van az ára, és két hónapig elég.
A hajmosás mindenkinek más és más, ezt az határozza meg, mennyire zsírosodik. Én szerencsés vagyok, mert elég 4-5 naponta mosnom, de van, akinek minden másnap kell. Látni fogod mi az a pont, amikor már nem szép, nem jó a közérzeted tőle.
Ha összekötve hordod, mindenképpen vastag, puha gumival, amiben nincs fém rész, mert az eléggé töri. Ne csavard rá nagyon a gumit, tartsa, de ne húzza. Éjszakára ahogy kényelmes. Be is fonhatod. Én kontyba szoktam csavarni, mert idegesít ha ráfekszem.
Vannak nagyon jó olajok is, én argánolaj tartalmút használok, ezt nem kell kimosni. Pár cseppet kensz a hajadra, és fényesebb, puhább lesz.
És ami az egyik legfontosabb: vágass rendszeresen. A göndör haj hajlamos kiszáradni, ezért az elvékonyodott végeket le kell vágni ahhoz, hogy szép, egészséges hajad legyen.
Remélem, hasznos tippeket adtam :)
Bár a hajam nem göndör, inkább olyan össze-vissza kunkorodó, de sokáig használtam balzsamot hajmosás után. Nem szerettem, mert az még több időt vett igénybe és hasonlók, pedig attól selymesebb lett a hajam.
Hajat általában úgy mosok, hogy óvatos mozdulatokat használok, hogy ne nagyon gubancolódjon össze és szárítás közben folyamatosan fésülöm. Nekem ez segített, fényesebb is lett a végeredmény.
A 9.13-as válaszoló vagyok. Fodrászkellékes boltokban lehet ilyen balzsamot kapni, 8-900 forint között van. Biztosan netről is lehet rendelni, de úgy még rá kell számolni a kiszállítási díjat is. Kérdezd meg anyukádat, van-e ilyen típusú bolt a közeletekben.
Nagyon megéri megvenni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!