Mennyire ártalmas a Brasil Cacau hajegyenesítés?
Sziasztok! Egy ideje azon gondolkodom, hogy kiegyenesítem a hajam, de még vannak kétségeim mert rengeteget olvastam, utána és több kommenben is olvastam, hogy töredezett és zsíros lett a kezeléstől a haja. Kérlek osszátok meg velem saját tapasztalataitokat.
Előre is köszönöm!
A brasil cacau egyenesítéshez a hajat 4-8 soron át kell vasalni 230°C-on. Természetes hogy valamennyire eltöredezik a haj tőle. Ez a kezelés része. Azokat a végeket le kell vágni.
Így még mindig kevesebbet károsodik a haj mintha az elkövetkezendő 3 hónapban heti 3-szor kivasalná magának az illető a hajat. És akkor még egy igen alacsony számot mondtam mert van aki naponta megteszi.
A brasil cacau és minden hasonló kezelés (acai berry keratin, keratin stb) után szulfát- és sómentes sampont és balzsamot kell használni mert ezek az anyagok leoldják a brasil cacaut.
Viszont a samponok 99%-nak a legfőbb összetevője a nátrium lauryl szulfát ami a fejbőr faggyújával keveredve szappant alkot és tisztítja a hajat. A szulfátmentes samponok esetében intenzívebben kell átdörzsölni a fejbőrt és fizikailag kell fellazítani a faggyúréteget és úgy kimosni. Ha a fodrász ezt nem magyarázza el a vendégnek akkor az illető ugyanúgy fog hajat mosni mint azt a szulfátos samponnal tette és ennek az az eredménye hogy a fejbőr nagyon gyorsan visszazsírosodik.
Szia! Én fél éve csináltattam meg a hajegyenesítést és még mindig szépen tart. Az én hajam is vékonyszálú,de nem lapult le. Ne úgy képzeld el a végeredményt, hogy teljesen szög egyenes lesz a hajad, hanem inkább természetesen egyenes,ha érted mire gondolok :)
Én nem bántam meg és nyár után megyek is vissza, még egy kezelésre. Hatalmas könnyedség,hogy csak megszárítom a hajam és amíg meg nem mosom, addig szépen áll(ha esik,ha fúj,ha köd van). Valamint az sem utolsó,hogy nem kell hajvasalóval kínoznom, az így már hosszabb és egészségesebb hajamat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!