Hiperpigmentációra kinek mi vált be?
nekem alapvetően az vált be, ha minden nap, télen is 30 vagy 50 faktoros fényvédő krémet használok. ez véd az uv sugárzástól, ami az új patti utáni hegeket bebarnítaná, a meglévőeket meg még sötétebbé tenné és beleégetné a bőrömbe.
a hegeket halványítani lehet. én a paula's choice 8%-os aha géljét használom legtöbbször, nekem hamar eltüntette a régieket, az újak is sokkal hamarabb elmúlnak. ez egy drága márka, de vannak tubusos mintáik, deluxe minták néven. a weshopban így találod. pl. ez az aha gél 30 ml-es kiszerelésben csak 3000 ft, és így is elég fél évig is. szóval így nem drága, megéri.
ami jó még, az a c vitaminos szérum. ez is halványítja a foltokat. eddig az ost (ebay.com, kb. 4000 ft) és a mad hippie (iherb.com, kb 27 dollár) márkától használtam ilyet, sokat segítenek.
arbutinos termékek is fehérítik a bőrt, japánban ez a legnépszerűbb szer, de még nem próbáltam, de fogok valamikor. : ) a hada labo márkának tuti van ilyen whitening akármilye, ebayen lehet ezt is rendelni. nagy kiszerelésekben kaphatóak a cuccaik (pl. 270 ml), 3-5 ezer ft között általában.
Elüször is fontos a fényvédő, mert ha nem használsz, a helyzet idővel rosszabbodhat.
Anyumnak a Garnier Dark Spot corrector bőregységesítő krém vált be, olyan 3000 forint körül van, ami még talán nem az őrülten drága kategória, aztán kapott tőlem ajándékba egy Bioderma White objective ecsetelőt (kb 4000 foritn), ami kimondottan a barna foltok kezelésére van, az is használt neki, bár nem 100%-os eredménnyel.
Patikákban amúgy lehet kapni Vichy, Bioderma termék mintákat ingyen, mindkét márkának vannak szérumai, krémjei ilyen problémára, érdemes kipróbálni, hátha használ valamelyik, és akkor beruházni egy teljes kiszerelésre. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!