Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mennyi idő alatt múlik el a...

Mennyi idő alatt múlik el a gyulladás? Dermatitis!

Figyelt kérdés
Már egy ideje piroslott az orcám (különböző hatásokra erősödött), ezért bőrgyógyászhoz fordultam, aki "Dermatitis, k.m.n."-t állapított meg. A leletemen többek között szerepel, hogy nagyon száraz bőr, gyulladás. "Th: Advantanos hydrophil, Stearinos hydrosum". A doktornő kettő krémet írt fel receptre, amit a gyógyszertárban állítottak össze a vény alapján. Az egyik zsírosító (ezt naponta akár tízszer is felkenhetem az adott felületre), a másiknak nem tudom a "hivatalos" megnevezését, de azt valamivel kevesebbszer, egy nap kétszer, reggel és este kell felkennem hajszálvékonyan. Tegnap este kezdtem el a kezelést. Már nem emlékszem, mit mondott a doktornő, mikor múlik el a gyulladás, csak arra, hogy a kevesebbszer használatos krémet egyre kevesebb területen kell majd használnom, mert a pirosság egyre inkább össze fog menni. Szívesen meghallgatnám a témában jártas személyek véleményét, tapasztalatait, hogy akik hasonló cipőben járnak, illetve, jártak, mennyi idő alatt tapasztaltak javulást, vagy éppen tapasztaltak-e... Előre is köszönöm!

2015. ápr. 18. 22:04
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekem is dermatitisem van és ha jól gondolom, akkor ez a krém amit napi 2x kell felkenni vékonyan, egy szteroidos krém. Ha igazam van, akkor 5-6 nap amíg elmúlik, nekem legalábbis így volt. Ha nem szteroidos akkor biztos lassabban fog.

Ja és ez nem végleges, nekem újra és újra előjön a gyulladás, de rögtön bekenem ezzel a krémmel és pár nap alatt rendbejön.

2015. ápr. 18. 22:24
 2/4 A kérdező kommentje:
Hm, épp arra emlékeztem, hogy a doktornő is azt mondta, hogy a krémek használatával 5 nap alatt elmúlik, de ebben nem voltam biztos.
2015. ápr. 18. 22:32
 3/4 A kérdező kommentje:
Mit jelent egyébként az, hogy visszatér? Milyen időközönként? Mennyi ideig maradhatok "tünetmentes"?
2015. ápr. 18. 22:33
 4/4 anonim ***** válasza:
Ez szerintem emberfüggő. Ha megvan a dermatitis oka (nálam allergia a színanyagokra, illatanyagokra, stb), és azokat elkerülöd, akkor biztos ritkábban jön újra elő. Nálam mondjuk havi 1x előjön pedig lecseréltem a mosóporr, megpróbálok rendesen étkezni, de nem tudom teljesen megszűntetni.
2015. ápr. 19. 06:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!