Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Miért akar mindenki házilag...

Miért akar mindenki házilag pacsmagolni, meg "praktikázni"?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 7. 14:13
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
olcsó, tudod mi van benne
2015. ápr. 7. 14:43
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nincsenek benne káros anyagok, ha tudnád mi van egy arckrémben.
2015. ápr. 7. 16:05
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Mert most ez a divat. Leírják a hatásvadász cikkek, hogy mennyire káros gyakorlatilag minden. Persze azt valahogy kifelejtik, hogy az átlag mennyiség több ezerszeresét kéne naponta magadra kenni, hogy annyira káros legyen. Egy csomó összetevőt lehúznak azért, mert valakinél allergiát okoz. Pedig a természetes szereknél ez ugyanúgy megvan.

Meg van egy egó az emberekben, hogy majd ők feltalálják a spanyol viaszt. Itt is amiket szoktak írni, hogy miket kutyulnak, aztán meg várják, hogy mekkora csodaszer lesz...

Én egyik oldalt sem támogatom vagy ellenzem, csak szerintem a legtöbb témába vágó cikk teljesen agymosó, és egy nézőpontot vesz figyelembe, semmi konkrétumot nem tud felmutatni. Én drogériás cuccokat használok, de próbálom, minimalizálni a mennyiségeket meg a használt termékek számát. Jobban aggaszt az a sok vegyianyag, amit a kajával viszek a szervezetembe, mint az, hogy megmosom a hajam egy nem házi samponnal.

Kísérleteztem én is pár házi recepttel régebben, még az őrület előtt, de semmi sem vált be a cukros-mézes arcradíron, meg a hajra kókuszolajon kívül.

2015. ápr. 7. 16:42
 4/8 anonim ***** válasza:
Én pl azért szoktam mert olcsó, tudom mi van benne és bármiről is legyen szó jobban használ mint a bolti változata ami megfizethetetlen számomra.
2015. ápr. 7. 16:48
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem az praktikázik házilag akinek már elege van a boltiból, ami semmit nem ér vagy esetleg csak ront a helyzetén. Én is így vagyok, a hajam egyre rondább lett a bolti cuccoktól, de a házitól helyrejött szépen. A bőröm is hasonlóan... nem mindegy mit kenünk magunkra.
2015. ápr. 7. 17:29
 6/8 A kérdező kommentje:

Tudom, mi van az arckrémekben, utána tud bárki nézni.

Az, hogy valamiről tudod, hogy mi, nem biztos, hogy tudod, mire való. Pl. kenj citromot az arcodra.

Vagy amikor szintén citrommal meg kamillával akarnak egy olyan kémiai folyamatot elvégezni, mint a szőkítés.

2015. ápr. 7. 17:32
 7/8 anonim ***** válasza:

Vagy szódabikarbónával mosnak hajat. Elsőre biztosan jónak tűnik, mert az erős lúg leszedi a hajra tapadt samponmaradványokat, de utána már nem annyira barátságos a hajhoz.

Az nem baj, ha az emberek próbálják a sok erős vegyszert kiváltani, mert esetleg lehet kíméletesebb módon is megoldani az adott dolgot, csakhogy sokan utána sem olvasnak egy hírnek-ötletnek, ész nélkül alkalmazzák, aztán nagyobb bajt csinálnak...

2015. ápr. 7. 19:36
 8/8 anonim ***** válasza:

na végre valaki, aki ugyanezt gondolja! szerintem tiszta idegesítő, hogy mindenki házi praktikákat akar mindenre! össze-vissza kutyulnak mindent, teszik rá a fejbőrre, hajra, arcra, de abba nem gondolnak bele, hogy a bőr- és hajápoló szeretek nem véletlen állítják elő laborban. csak ott lehet biztonságosan, sterilen előállítani a termékeket, beállítani a ph-értékeket. ez a duma meg, hogy ki tudja, mi van egy arckrémben, ugyan mi lenne? kerozin, ürülék, sósav, vagy mit gondolnak? hogy valami világot kipusztító mérgeket kevernek a krémekbe? ráaádásul mindenki me tudja nézni, mi van bennük, hiszen rájuk van írva az összetétel. krémmánián még részletesen, kielemezve is el lehet olvasni, minden egyes cuccnál. drogériában is kapható olyan, amelyekben nincsenek "káros" anyagok. én pl. mindenből illat-alkohol-sls menteset veszek, és drogériában meg tudom ezeket venni. nem sok ilyen van, de léteznek.

és igen, a kedvencem: kenj citromot-almát-paradicsomot az arcodra, hámlasztásként, aha persze az úgy működik. sőt a múltkor azt olvastam, hogy az aknéra tegyünk krumplit. : DD ezek a legjobbak, amikor bőrbetegségre házi "csodaszereket" ajánlanak.

komolyan azt hiszik egyesek, hogy ők okosabbak egy szakembernél?

2015. ápr. 8. 00:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!