Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hibátlan arcú emberek, hogy...

Hibátlan arcú emberek, hogy csináljátok?

Figyelt kérdés

Jó pár éve szenvedek a pattanásoktól, ami persze tinédzserként normális. Sok mindent kipróbáltam már, hogy elmúljanak, és sikerült is részben eltüntetni őket, de még mindig foltos itt-ott az arcom. Mit ajánlotok? Nem muszáj, hogy krém legyen, stb. lehet olyan dolog is, amit itthon is megtalálok.

Akinek nincs egy szál pattanása se, az hogy csinálja?

18/L

2015. ápr. 2. 16:31
 1/8 anonim ***** válasza:
Úgy csinálja, hogy egyáltalán nincsenek pattanásai, mert nem hajlamos rá. Ez alkat/genetika kérdése.
2015. ápr. 2. 16:35
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Genetika, vagy smink.

Rólam is mindenki azt hiszi hogy tökéletes a bőröm, holott foltos, pattanásos, szeplős is, meg összevissza színű. Sminkkel persze semmi nem látszik mindebből.

Pattanások, foltok ellen egyébként legjobbak az AHA, BHA savas krémek.

2015. ápr. 2. 16:41
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

ez sajnos genetika. egyik barátnőm mindenfélét eszik bármikor, nem használ semmi kencét szinte, és egyszer volt pattanása gimiben. nagyon szenvedett tőle, azt mondta, nem is tudta, hogy ez ennyire rossz. : D

én végig szenvedtem 15-20 éves koromig a pattanásokkal. még most is előjön néhány mensi előtt, de ez már semmi az évekkel ezelőtti állapothoz képest.

nekem bőrgyógyász segített rendbe tenni az arcomat. homeopátiás gyógyszereket adott, meg ajánlott krémeket is.

az otthoni aha és a bha hámlasztás segített még nagyon sokat a bőröm állapotán.

keress rá, hátha meghozza a kedved. : )

25L

2015. ápr. 2. 17:40
 4/8 anonim válasza:
0%

2.válaszoló nem akarok beléd kötni de épp azért foltos az arcod mert sminkeled magad.Ha hosszabb ideje sminkeled magad ne is csodálkozz rajta és azt nem tudod már eltüntetni.A smink nem megoldás arra hogy pattanásokat tüntess el! Attól még ugyanúgy ott vannak csak takarod és hozzá teszem nem is tesz jót a bőrnek az egy folytai sminkelés csak ront a helyzeten pedig azt hiszitek hogy az megoldás! Mossátok meg minden nap FA szappannal az arcotokat és utána kenjétek be valamilyen hidratáló krémmel,csináljátok meg ezt minden nap és látszólagos lesz az eredmény!

Igaz genetikától is függ de ez mindenkin segít bőr típustól függően.

2015. ápr. 2. 17:41
 5/8 anonim ***** válasza:

Amikor olyan idős voltam mint te, akkor én szedtem a Diane-35 nevű fogamzásgátló tablettát és attól kitisztult egyből az arcom, más nem segített.

31/N

2015. ápr. 2. 18:38
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

kedves 4-es, igaz, hogy én nem a 2. válaszoló vagyok, de nem tudom szó nélkül hagyni ezt a sok butaságot, amit írtál. főleg, hogy egy kicsit rám is vonatkozik.

a jó minőségű smink nincs rossz hatással a bőrre. sőt, sok olyan alapozó van, ami olyan ápoló, vagy antioxidáns összetevőkkel rendelkezik, amellyel a te kis FA szappanod és a mezei hidratálók egyáltalán nem tartalmaznak.

és ha a 2. válaszoló használja ezeket az AHA és BHA savas készítményeket, akkor segítenek pl. a foltjain.

senki nem hiszi azt, hogy a smink a megoldás, máskülönben miért használnánk ezeket a hámlasztókat? ha kijön valami pattanás, akkor meg járjunk hetekig piros foltos fejjel? nemár...

a lehető legrosszabb ötlet szilárd szappannal arcot mosni. bármilyen típusú is legyen az illető bőre. egyrészt a szappanoknak nem bőrbarát a ph-ja, szárítanak még azok is, amelyek ápoló olajokat tartalmaznak (mondjuk ez nem éppen a tömegmárka FA szappanok tipikus jellemzője...), ééééés a szilárdságért felelős összetevő az, ami eltömíti a pórusokat. ettől szappan a szappan.

feltételezem, hogy ha a 2. válaszoló hámlasztókat használ, amik nem éppen olcsóak, akkor a sminkcuccai sem százforintos boltos rossz összetevőjű termékek...

mielőtt bárkit kiosztanál, utánaolvashatnál, hogy is van a helyes bőrápolás....

2015. ápr. 2. 18:49
 7/8 anonim válasza:
0%

Kedves 6 os válaszoló!

"a jó minőségű smink nincs rossz hatással a bőrre."

Ez nagyon nagyon hülyeség mivel hiába jó minőségű akkor se tesz jót a bőrödnek hiába próbálod azt állítani.Majd pár év múlva megnézheted magad.Mezei krémek ? El mondom neked nagyon sok drága krémeket próbáltam ki aminek semmi hatása nem volt, és a kis mezei szappanommal és külföldi hidratáló krémemmel oldódott meg a bőrhibáim.Én nem rossz indulatból írtam amit írtam.De a smink is olyan mint a gyógyszer csak rövidtávra oldja meg a problémád de teljesen nem fogja megoldani!Ti tudjátok mit csináltok.sok sikert

2015. ápr. 3. 00:21
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

de kajak írta bárki is, hogy a smink megoldja a problémát? senki nem írt ilyet... a sminket minden normális ember fedésre használja, amíg meg nem szépül a bőr, nem problémamegoldásra. arra ott vannak azok a készítmények, amelyeket már fentebb említettem, pl. hámlasztók.

én nem feltétlenül méregdrága krémekre gondoltam, de mindegy. nekem is van olcsó is, drága is, mindenből más jön be.

mondd, mégis mit tesz a bőrrel a smink, ami ollllllyyyyaaaan rossz?

milyen tévhiteket is szoktak írni a neten? hogy...

eltömíti a pórusokat? ami nem komedogén, az ugyan semmit nem tömít el.

öregít? melyik összetevő? a uv sugárzás, na az tényleg öregít, és mivel egy jó alapozóban van fényvédő, sőt, a tudatos bőrápoló kerüli a káros, irritáló összetevőket, télen-nyáron fényvédőzik, akkor csak az életkori-genetikai sajátosságok fogják öregíteni a bőrét...

hidd el, senki nem jókedvében alapozózza magát. 10 éve sminkelek, 25 vagyok, 18-20-nak néznek. fú de megöregedtem.

a problémamegoldó készítményeknek hála pedig már csak akkor kell alapozóhoz nyúlnom, ha mensi néni hatására kijön egy pattanásom. ha rosszat tesz a bőrömnek a smink, évekig alapozóztam, mégis hogy lett egyre szebb önmagában is a problémás bőröm?

2015. ápr. 3. 02:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!