Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit csináljak, hogy hosszabb,...

Mit csináljak, hogy hosszabb, szebb, dúsabb hajam legyen?

Figyelt kérdés
Vékony szálú hajam van, könnyen töredezik, és nagyon nem szeretem. Lehet vele csinálni valamit, hogy gyorsabban nőjön, és dúsabb, szebb legyen?

2015. márc. 29. 18:14
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Azzal, hogy vékony szálú és nem dús, nem tudsz mit csinálni. Azért nem dús, mert vékonyszálú, ez genetikai adottság. Gyorsabban semmitől nem fog nőni, ez is genetika.

Táplálkozz vitamindúsan, igyál elegendő normális folyadékot (szóval nem cukros vackokat), esetleg szedj valamilyen hajvitamint.

A töredezéssel kell foglalkozni, abba van egyedül beleszólásod. Ami jelenleg törött, azt le kell vágatni, utána a hajvégeket valamilyen olajjal (kókusz, argán, jojoba) kezd el ápolni. Ettől sokkal lassabban fognak eltörni és elkopni a hajvégek, ergo, előbb lesz hosszú a hajad.

2015. márc. 29. 18:33
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. :)

Csak vizet iszom, napi 2 litert minimum, szóval ezzel nincs probléma. Nemrég voltam fodrásznál, levágta a hajamból a töredezett részeket, de újra meg újra eltörik.

Ilyen olajakat hol lehet kapni, mennyibe kerülnek, és milyen gyakran kell használni őket?

2015. márc. 29. 18:38
 3/9 anonim ***** válasza:
Bioboltokban nézz körül, de DM, Rossmannfélékben is lehet kapni 2-3 ezer Ft. Nagyon kevés kell belőlük, szóval igaz, hogy drágák, de nagyon sokáig elég egy-egy flakonocska. Én úgy szoktam hazsnálni, hogy hajmosás előtt 2-3 órával bekenem a hajamat, elsősorban a végeket, aztán áthúzom a kezemet párszor a teljes hosszon, kihagyva a fejbőrt természetesen. Szemmel láthatóan szebb a hajam, pedig csak másfél hónapja kenegetem és csak 4 naponta mosok hajat, szóval mondhatni ritkán használom az olajat.
2015. márc. 29. 18:46
 4/9 anonim válasza:

Ricinusolajat gyógyszertárban tudsz venni, 300-500 Forintért.

Nekem is ilyen problémáim voltak, de aztán nemrég változtattam, kidobtam a vegyszeres hajápolóimat (rengeteg mindent kipróbáltam - sikertelenül), és rendeltem natúr szappanokat, köztük egyet kifejezetten a hajamra. Nekem még gyorsan is zsírosodott a hajam, szóval minden problémám volt, úgyhogy nem fűztem a szappanhoz nagy reményeket, de pozitívan kellett csalódnom benne. Egyébként ha kíváncsi vagy, akkor ez egy mannaszappanos csoda ( [link] van benne sok hajápoló olaj, illetve nekem azért tetszett elsősorban, mert 100%-ban természetes, ráadásul isteni az illata. Ha majd kipróbálod, javaslom, hogy hajmosás után öblítsd le a hajad (akár kétszer is, én kétszer szokom) almaecetes vízzel ha barna hajú vagy, citromlével ha szőke. Olyan gyönyörű lett nekem tőle a hajam, hogy elképesztő. Még mikor kijövök a fodrászati szalonból, még akkor sem lesz ilyen hajam, szóval csak ajánlani tudom, remélem, hogy neked is beválik! :)

A vízfogyasztásra figyelj oda, illetve egyél B-vitaminban gazdag ételeket (például hal), vagy szedd kapszulaként (a Biovanne nagyon jó).

2015. márc. 29. 18:50
 5/9 A kérdező kommentje:
Akkor ha ezzel a szappannal mosok hajat, akkor nem kell mellette semmilyen sampont vagy balzsamot használnom? Pl argán vagy kókuszolajat használhatok mellé?
2015. márc. 29. 19:03
 6/9 anonim válasza:

#4-es vagyok.

Nem kell, pont ezért jó. :) Majd szólj, hogy mennyire vált be neked :)

2015. márc. 29. 19:11
 7/9 A kérdező kommentje:
És tényleg egyáltalán nem fog töredezni a hajam, és szép is lesz? Kicsit fura, hogy egy szappantól megoldódik az összes hajammal kapcsolatos problémám úgy, hogy semmit se használok mellé. :D De valószínűleg kipróbálom, mert hosszabb, egészségesebb hajat szeretnék.
2015. márc. 29. 19:31
 8/9 anonim válasza:

Olajozd a hajad! :) Pakolásként is tudod használni ezt, én a legjobban szűz kókuszolajat + argánolajat + neem olajat szeretk összekeverni, majd rárakni a hajamra és így lenni amíg csak bírsz, akár estére is fent hagyhatod. De célszerű nem csak ekkor, hanem midennap olajoni a hajad, egy csepp argánolajat masszirozz be a hajvégeidbe, de tényleg csak nagyon picit, hogy ne tűnjön zsírosnak. Ez megvédi a széltől avgy akármilyen külső tényezőtől, nem engedi kiszáradni, ápolja a hajad.

A sok folyadék is fontos.

Fontos hogy ne fésűt használj, hanem hajkefét. Mióta hajkefét használok, sokkal kevesebb haj jön ki (a fa hajkefék a legjobbak és legminőségibbek).

Nagyon jót tesz a hajadnak, ha néhanapján, ha mondjuk unatkozol egy kis ollóval lennyisszantod a legapróbb töredezett hajvégeket, így talán nem kellesz olyan gyakran fodrászhoz sem járnod, és szebb hajad lesz huzamosabb idő után.

Ne használj semmiféle hőt, ha lehet. A hajszárító/hajvasaló/kulma nagyon roncsolják a hajadat, célszerű ezeket teljesen kiiktatni az életedből.

Minél kevesebbser moss hajat, ha lehet 3 naptól hamarabb csak ritkán moss hajat. Otthonra mindig fogd fel a hajad kontyba, hogy ne sérüljön a hajad.

Ezek a praktikák hulló/töredezett/vékonyszálú hajra nagyon jók, nekem nagyon beváltak. :)

Remélem kicsit segíthettem.

2015. márc. 29. 21:23
 9/9 anonim válasza:

#4-es vagyok.

Igen, tudom hogy fura, már eleve a szappannal való hajmosás is érdekes, de ha nekem -akinek soha semmilyen, még a legdrágább termékek sem válnak be- bevált, neked is be fog ;)

2015. márc. 30. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!