Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Minden csaj kozmetikum hegyeke...

Minden csaj kozmetikum hegyeket tárol otthon?

Figyelt kérdés

Ha vendégségbe megyek egy ismerőshöz, kész drogéria a fürdőszoba. Itt az oldalon is ahogy írták sokan, egész gyűjteményük van szépítőszerekből.

Ilyenkor kezdem magam lemaradva érezni, hogy én csak a legszükségesebbeket veszem.

Testre: 1 tusfürdő, 1 testradír, 1 testápoló, 1 dezodor

Arcra: 1 arclemosó, 1 sminklemosó, 1 arckrém

Hajra van egy kicsit több kacatom, de abból is csak annyi, amit rendszeresen használok.

Smink megint kevés: 1 szempillaspirál, 1 korrektor, 2 ajakápoló. Ez utóbbiból azért kettő, mert az egyiket napi szinten használom (Eos) a másikat pedig csak ha nagyon száraz a szám (Uriage).

Mindenből csak akkor veszek újat, ha az előző elfogyott.

Fura, ha így csinálom?

2015. márc. 25. 10:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

régen nekem is kb. mindenből egy volt, de pár éve valahogy túlzásokba estem.

tusfürdőből mindig több van, mert szeretem váltogatni, a bőrömnek is így jobb. samponból is minimum 2 van, egy jobban tisztító és egy ápolóbb hatású, amiben olajok vannak

arclemosókból van több, mert ha nem jött be amit vettem, inkább vásároltam egy újat... most is van itthon vagy 4, de csak egyet szeretek belőle... a többit szép lassan elhasználgatom, vagy a fiúm használja ritkán

sminkekből van nagyon sok, felét sem használom... alapozókkal szintén úgy vagyok mint az arclemosókkal, többet próbáltam mire találtam megfelelőt, ami nem tökéletes és még megvan, nem járt le, azt szintén elhasználgatom, ha csak 1-2 órára kell alapozóznom.

rúzsokból van rengeteg, imádom, szeretem váltogatni, körömlakkokból még több van. de most fogom kiválogatni, a régieket kidobom, amiket nem használok, azokat elajándékozom.

pirosítókból is több van, minden sminkhez más illik, ezek nem romlanak meg.

korrektorból csak 2 van, egyiket szem alá, másikat bőrhibákra használom. ez gyakran elfogy.

arckrémből, szérumból is van több, időszakosan váltogatom a bőröm igényeihez mérten. ami nem jött be, az sem dobom ki, testápolónak, kézkrémnek használom.

nem baj ha neked nincs sok cuccod, nem is kell, de én örülök, ha tudok itthon miből válogatni. ami annyira nem jött be, azért csak elhasználom, nem szeretek kidobni semmit, de nem veszem újra.

2015. márc. 25. 15:21
 12/17 anonim ***** válasza:

Kinek mi a sok, vagy kevés :)

Nekem férfiként a fent említettekből (a lemosókat meg arckrémeket kivéve) csak egy van.

Viszont kedvemtől függően váltogatok 5-6 fajta after shave-et, télen kb ugyanennyi fajta after shave krémet, van 4 különböző borotvám (egyik sem patronos vagy eldobható) és két fajta borotvakrémem. Lehet, hogy sok, viszont így két évente kell csak borotválkozásra "nagyobb" összeget költenem (egy AS-re nem sajnálok 3-5000 Ft-ot sem), mert párhuzamosan fogynak a cuccaim, plusz változatos is, nem unok meg egy illatot sem :)

2015. márc. 25. 16:25
 13/17 anonim ***** válasza:
Nekem van 1 testápolóm, pár különböző krém pl. kakaóvajas, aloeverás, körömvirágos, de ezeket nem csak én használom. 1 szempillaspirál, 2 szemceruza, 1 alapozó, 1 bb krém, 1 púder, 1 sminklemosó, 1 arclemosó....más most nem jut eszembe, de szerintem nincs is nagyon. Samponom, tusfürdőm és dezodorom több is van, váltogatom őket, de igazából ez nem lényeges, csak felhalmozódik mert ha valami nagyobb akció van akkor van, hogy veszek többet is vagy, ha valaminek nagyon jó illata van, akkor azt megveszem úgy is, ha otthon még nem fogyott el. Igazából szerintem egy is elég ezekből a dolgokból, az felesleges, hogy mondjuk van 5 szempillaspirálod meg mondjuk 10 testápolód, mikor csak egyet vagy kettőt használsz közülük. Nekem is van egy barátnőm, akinek rengeteg ilyen holmija van és mondta, hogy ezt meg azt ritkán használja meg szinte még új és szerintem tök felesleges ezért megvenni. Nekem amúgy is mindig van egy kedvencem, amit szívesebben, gyakrabban használok mint a többit. Szóval, szerintem ezzel nincsen baj.
2015. márc. 25. 17:30
 14/17 anonim ***** válasza:

Testre:

1 tusfürdő, 1 szappan, 1 radír, 1 deo (bár a deot nem tartom kozmetikumnak)

2 testápoló (egyik nagyon illatos)

2 sampon, nagyon sok balzsam, pakolás, fújókás, minden. (Kb. 15 db)

Arcra:

1 micellás víz, 1 sminklemosó, 1 arclemosó, 1 szappan, 2 fizikai radír, 2 kémiai radír, 1 ajakradír, 7-8 féle arcpakolás

1 tonik, 2 szérum, 1 szemkörnyékápoló szérum, 2 szemkörnyékápoló krém, 1 szemkörnyékápoló pakolás, 1 hidratáló egész este rajtahagyós pakolás

2 éjszakai krém, 2 nappali krém, kókuszolaj

2015. márc. 27. 22:35
 15/17 anonim ***** válasza:
Utolsó, azt ugye tudod, hogy a micellás víz egy nagy parasztvakítás? Nem rosszindulatból mondom, csak azért, hogy ne gazdagítsd feleslegesen a gyárat. Nézz utána mi az a micella és rájössz, hogy gyakorlatilag szappanos vizet veszel literenként több ezer forintért.
2015. márc. 28. 08:30
 16/17 anonim ***** válasza:
Köszönöm az észrevételt. Továbbra is tonnaszámra fogom venni.
2015. márc. 28. 11:23
 17/17 anonim ***** válasza:
ha parasztvakítás, ha nem, én legkönnyebben ezzel szedem le a sminket, és nem szárít és nem pattogok ki tőle, mint a szappantól. igen, poloxameres víz általában, ami tisztít, de nem szappan...
2015. márc. 28. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!