Az arcon teli van mitteszerekkel és néha pattanással, kozmetikushoz járok. Az osztáytársaim az arcom miatt nem barátkoznak velem. Használok alapozot a bőrtipusomnak megfelelőt de igyse ugyse lesz jobb mert egyes emberek szakálnak. Mit tegyek?
Olyan barátokat ne is akarj akik ennyire felszínesek...
Amúgy BHA, AHA savas kencéket próbálj ki, ha még nem tetted volna. Nagyon jók mitesszerre, pattanásra. És persze étkezz egészségesen.
Egyébként a bőrhibáid egy jó alapozó alatt nem látszanának, szóval cseréld le az alapozód valami minőségire. Bourjoist ajánlom.
Én abban hiszek, hogy nem a bőrödben kell keresni a hibát, hanem az életmódodban. A pattanásoknak gyakran a stressz helytelen étkezés, hormonok stb. az oka. Próbálj meg egészségesebben étkezni, többet sportolni, valamint sok apró dolog is hozhat eredményt, pl: mosd ki a párnádat hetente, a hajadat tűzd el az arcodtól, használj kevés és gyengéd kozmetikumot az arcodra, ne nyomkodd őket, igyál sok vizet, valamint tudom hogy ez rémisztően hangzik de ne használj alapozót! A legtöbb alapozó ugyanis eltömíti a pórusaidat és csak több patit termel. Ha nagyon nem bírod ki, gyógyszertárban lehet kapni olyan alapozót ami -elvileg- nem tömíti el a pórusaidat. Próbálj meg inkább belülről változtatni ahelyett hogy a bőrödet kínzod :)
Azzal meg ne törődj, ha más emberek piszkálnak, a legjobb bosszú az, ha megmutatod mennyire leszarod őket :) Hadd lássák, hogy te több vagy annál hogy ilyen kicsinyes szintre ereszkedj mint ők
sok olyan alapozó van, ami nem tömíti el a pórusokat. krémmánián meg kell nézni, hogy van-e benne magas komedogén indexű összetevő.
ami a bőrödet illeti:
lehet érdemes lenne elmenned bőrgyógyászhoz, ha régóta megvan a probléma. lehet, hogy belső oka van, pl. rossz fog, hormonok, étkezés, rossz kozmetikumok.
kencék közül tudom ajánlani az akneroxidot pattanásokra. szépen le fogja tisztítani a bőrödet. mitesszerekre a legjobb a bha hámlasztó, pattanás utáni hegekre az aha hámlasztó. én paula's choice márkát használok ezekből, szerintem ez a legjobb. 30 ml-es flakonok 3000 ft-ba kerülnek, nekem fél évig elég egy ekkora. kell ezek mellé fényvédő is, ez nagyon fontos.
ettől szép lesz a bőröd, ha belső oka van, akkor meg azt kell megszüntetni.
az osztálytársaidat meg sz-rd le, ha ennyire felületes gáz emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!