Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Glikol savat adnak gyógyszertá...

Glikol savat adnak gyógyszertárban?

Figyelt kérdés

Pattanás utáni foltokat szeretném eltüntetni. Már régiek, nem sebek, nincsenek kitüremkedve és bemélyedve sem, csak foltok. Valóban hatásos? Hogyan kell kérni gyógyszertárban, milyen formában? Kb mennyi az ára, valamit hogyan kell használni? :)

Ha valaki legalább egy kérdésre tudna válaszolni, az is nagy segítség lenne.

Köszönöm, Lili

2015. márc. 11. 17:45
 1/2 anonim ***** válasza:

A glikolsav egy alfa-hidroxi sav. Közismert nevén AHA sav. Hogy gyógyszertárban kapható-e, azt nem tudom. De az biztos, hogy az AHA sav csak egy bizonyos, nagyon szűk PH tartományban fejti ki a hatását, így otthon kutyulgatni, kevergetni krémekhez felesleges, de még veszélyes is lehet.

Igen, valóban nagyon hatásos, és eléggé drága is. A Paula's Choice termékei igen hatásosak, de borsos árúak is, bár a minta megfizethető kategóriájú.

Használata szerint van, aki akár naponta is használja a kisebb százalékút, más csak másnaponta, van, aki hetente egyszer.

Ne állj neki ész nélkül hámlasztani. Rengeteg cikk van a témában neten, olvasgass utána, hiszen ha nem jól használod, több kárt okozol, mint hasznot.

2015. márc. 11. 18:03
 2/2 anonim ***** válasza:

nem tudom, adnak-e magában glikolsavat, én nem hiszem, de kitudja. glikolsavas krémet már inkább.

én paula's choice 8%-os aha gélt használom, heti 1-2-szer. deluxe mintát szoktam venni, fél évig elég, 30 ml, 3000 ft. nagyon szépen lehozza a foltokat, csudijó, pedig ezelőtt legalább fél évig ott volt a fejemen minden pattanás nyoma. így viszont gyorsan megújul a bőröm, sokkal szebb a színe, puhább, gyorsan eltűnnek a friss foltjaim.

de fontos, hogy ehhez használni kell fényvédőt nappalra, mert megéghetsz. és csak télen szabad hámlasztani.

2015. márc. 11. 23:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!