Mit csináljak a szőrömmel?
A lábamon még megtudom oldani, gyakori gyantázással.Ott nem olyan vészes. DE a bikinivonalnál nagyon. irto gyorsan nő a szőröm, nagyon erős szálú és hosszú.A borotvától kipattogzik, és szúr, a gyantázást pedig nem tudom elviselni.rettenetesen fáj. Volt, hogy hólyagos lett. Teljesen nem tudom, hogy mit csináljak, de rettenetesen zavar. A belső combomra is kinő.. :(
mit tudnék tenni? valamit nem tudtok ajánlani ami jó lehetne? A lézeres szörtelenítés tényleg nagyon egészségtelen?
köszii a válaszokat előre is :)
Vannak szőrtelenítő krémek.
Végleges szőrtelenítés ha jól tudom nincs és elég drága egy kezelés.
Probald meg ugy borotvalni, hogy nem teljesen leborotvalod a szort bikinivonalon(tehat nem szor novekedesi iranyaval ellentetesen) csak szimplan vizszintesen huzod vegig a borotvat. Teny, hogy igy nem szeded le teljesen, szoval sokkal hamarabb kino, de nekem bevalt es nem pattogzik ki, es nem is latszik a szor egyaltalan. Annyi, hogy gyakrabban kell vegigmenni rajta.
Borotvalas utan ferzotlenits es hasznalj valami hidratalo kremet!
(Nem tudom probaltad-e mar a szortelenito kremeket, de nem ajanlom, hosszu tavon nem tesznek jot, mivel vegyianyagok)
Ugyan ez volt velem is és nem is gondoltam volna, mennyi apróságon múlik a borotválkozás, itt a lista, mikre figyelek oda. Amióta így csinálm, nincsenek pöttyeim, max nagyon nagyon minimálisan és ritkán.
Persze gyorsan visszanõ így is, de akkor sem pattogok már ki, ha 1-2 naposan borotválkozok.
Elõször is, a borotvát minden használat elõtt és után alkoholos tonikkal lefertõtlenítem, olyan helyre rakom, ahol nem éri se kosz se víz. Emellett gyakran cserélem, ha már kicsit is tompa, újat veszek elõ.
Borotválkozás elõtti napon bõrradírt használok a borotválandó területen.
Mielõtt nekiàllnék borotválkozni, szappannal vagy borotvahabbal bekenem a területet, és így hagyom legalább 5 percig, vagy az is jó, ha a kádban víz alatt vagy, a lényeg, hogy puhuljon a szõr egy kicsit.
Ezután szinén vagy víz alatt, vagy borotva zselével állok csak neki, ha csak nedves a bõrfelület biztos kipirosodik.
Nem nyomom rá teljesen a borotvát a bõrre, inkább a másik kezemmel kicsit kifeszítem a bõrt és laza, rövid mozdulatokat használok ahelyett, hogy végigfuttatnám a bõrömön a borotvát.
Borotválkozás után bõrnyugtató krémet használok (pl aloe vera zselé nekem nagyon jó).
És ami nálam a legfontosabb, hogy ezután egy darabig hagyom a bõröm pihenni, nem dörzsölöm meg törölkozõvel, nem viselek szoros, vagy csipkés fehérnemūt, mert hiába követtem el mindent, kikezdi a frissen borotvált bõröm. Ha otthon vagyok inkább csak felveszek egy laza pizsamanadrágot, ha muszáj fehérnemūt venni, akkor csakis valami nagyon puha, pamut, nem túl szoros gumijú, nem csipkés darabot.
Nekem is rettenetesen szőrös a bikinivonalam és én is úgy csinálom mint ahogy az 5-ös válaszoló írta. És egész jól működik.
16/L
Köszönöm nektek :)
Csak nekem meg az van,h az h kipattogzik nem is olyan vészes inkabb rettenetesen szur.pedig en is szinte mindent ugy csinalok mint ahogy az 5-os valaszolo leirta.jo nem teljesen ugy,de majdnem.
De ugy is szur.
Az lenne meg a kerdesem h a gyantazas kifogja koptatni? Es egy ido utan nem fog mar annyira fajni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!