Arcfiatalító, ránctalanító házi egyszerű megoldás létezik ami tényleg hatásos?
házi megoldás nincs, ez annál sokkal komplexebb probléma.
inkább rendelj, vegyél aha savas, retinolos, azelain savas kozmetikumokat, többre mész velük.
A hidratálás a legtöbb, amit otthon tenni tudsz a bőrödért. Ajánlani szokták a retinolos, hyaluronsavas krémeket és szérumokat meg az AHA-savas hámlasztást. És persze alap a fényvédelem.
Egyébként én is olívaolajat használok a száraz, allergiás bőrömre, és szerintem csodálatos! Előnye: nincsenek bőrkárosító vagy allergén összetevői (mint pl. az alkohol vagy a parabén). Hátránya: nem szívódik be úgy a bőrbe, mint egy bolti krém, tehát pakolásként kell használni, türelmesen kivárni azt az időt, amíg hatni kezd. Én egy órát hagyom fent. Előtte persze jól megtisztítom a bőröm és néha gőzölök is. Van, hogy hozzákeverek egy kis E-vitamint is vagy tejfölt, esetleg gyümipépet. És ki fogok próbálni más olajokat is - főleg a szőlőmagra, mandulára meg a jojobára vok kíváncsi.
Egyébként érdemes elnézni bőrgyógyászhoz, rólam úgy derült ki fél éve, hogy parabén-, perubalzsam- meg illatanyagallergiám van, hogy ezt semmiféle tünet nem jelezte (fémallergiatesztre mentem fülbis gyulladás miatt). Azóta feladtam a küzdelmet, hogy (árban is) megfelelő bolti krémet találjak a bőrömre, ezért most egyszerű olajokat használok, és nagyon elégedett vok az eredménnyel.
Az olívaolaj egyébként ugye inkább csak hidratál és nem ránctalanít, viszont ez az intenzív hidratálás nekem éppen elég volt ahhoz, hogy a mimikai ráncok, amik a bőrszárazság miatt kezdtek elég zavarók lenni, halványabbak lettek tőle már egy hét után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!