Le fog kelleni vágatnom a hajam?
Iszonyatosan kivagyok. Tudom, nem ez a világ legnagyobb problémája de nagyon mélyen érint.
Kamasz koromban rengeteget piszkáltak, hogy milyen száraz a hajam, akkor nem is kezeltem, kb. a derekamig ért.
Gimiben elkezdtem kezelni, balzsam, hajvégápoló, stb. utána viszont jött a tipikus hajvasalós korszakom, 3 évig vasaltam heti 3x a hajamat. Mondanom se kell, hiába nőtt, széttört a vége. Nem érdekelt mert ennek ellenére a vasalástól szép volt.
Most voltam fodrásznál másfél hónapja, levágattam a törött végeket, viszont most megint szét van törve, pedig azóta már igyekszem leszokni a vasalásról.
Most mell alá ér egy picivel a hajam, és szerintem mell fölé érőre kellene levágni, hogy egészséges legyen...de egyszerűen nem tudom elviselni magam rövid hajjal. Volt már vállig érő még gimi elején, és nagyon rosszul áll.
Amikor a fodrász megcsinálja nem is látszik, hogy törött, illetve szép fényes, de ha megmosom száraz és töredezett az egész. Úgy érzem ha levágatom abba bele pusztulok, ígyse vagyok egy szépség, sőt!!
Egyedül a hosszú hajam amit szeretek magamban...
Viszont muszáj lesz levágatnom a töröttet.
Egy csomó lányt látok akin megse látszik a különbség hogy vállig érő a haja vagy hosszabb(tehát ugyanolyan jól áll nekik), de egy csomó lánynak meg egyenesen tragikus(bocsánat, ha ilyet írok). Van párom, és közölte, hogy ne vágassam le úgy nem fogok neki tetszeni(elég rövidre akartam).
Msotmár minden önbizalmam elment. :)
Hogy lehet átvészelni?:) Ne haragudjatok ha zavaros meg ha nagyon butaságnak tűnik, egyszerűen ez már hetek óta nagyon nyomaszt, mert nem tudok önbizalmat kaparni és ez csak ront a helyzeten.
Pedig kénytelen leszel levágatni rövidebbre, hogy megszabadulj a törött részektől, különben a törés egyre feljebb és feljebb fog kúszni és a végén nem 3 centit kell levágatni, hanem 10-et. Azért törik szét hamar, mert vasalod. Az egész hajadon végighúzod, nem csak a végeken, ergo a teljes hajszálat tönkreteszed. Addig törni is fog a hajad, amíg vasalod.
Amíg nem lesz rendben a hajad, vagyis le nem nő a teljes rész, ami tönkrement, addig bizony szükség van a havi vágatásra, ha nem akarsz igénytelen szénakazal fejet. A mell fölé érő haj egyébként még mindig hosszúnak számít, és nem rövidnek.
A párod jó bunkó, hogy képes ilyet mondani. A haj visszanő, nem az orrodat kell leszedni a fejedről.
A törött részek vágatása után meg kezd el ápolni a hajvégeidet vagy kókusz vagy argánolajjal, így lassabban fog törni és elkopni. A bolti hajvégápolók semmit nem érnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!