Göndör hajam van, a rosszabbik fajtából és képtelen vagyok elviselni. Mit tehetek? (részletesen lennt! )
Hellóó!
Kb. Váll alá érő, göndör hajam van, a rosszabbik...-.-" (ha megmosom és a víz súlya lehuzza a hajam, már a hátam közepéig ér.)
Hogy mit is értek ez alatt?
Nem lehet kibontani, csak vizesen, akkor is nagyon nehezen sok balzsammal. Vagyis minden egyes nap hajatmosok, balzsammal, és ez a sokszoros mosás rongálja a hajamat, gondolom...(nem biztos, de néha látszik)
Ha mégis szárazon bontom ki, akkor a hajszálak egyesével jönnek szét és írtó rosszul áll...:( Ne is akarjátok tudni.
Néha egész aranyos kis lokniaim vannak, de van olyan is, hogy teljesen spröd az egész. Nagyon változó...-.-".
Ha meg reggel sikerül jól beállítanom, akkor is kb. 20 perc alatt szétjön és olyan lesz, mintha nem ápolnám (pedig a hajmosáson kivül, naponta kb. másfél órát töltök a hajam ápolásával...)
Szóval az egyetlen megoldás, hogy minden nap becopfolom...de így is rühellem. Meg ráadásul a fiúknak így nem is tetszem... És egyre jobban látszik már becopflva is, hogy töredezik napról napra jobban!
Egyszerűen utálom a hajam...Szívesen a vasalnám, de anyám nemengedi, meg eléggé töredezettnek is látszik attól, ha kivasalom...
Szóval lennének kérdéseim más göndörhajú lányoktól!:
Ti is csak vízesen fésülitek ki? Ha igen, milyen gyakran? Ha nem, akkor hogyan? Hogyan tudnám jobban ápolni? CSak paranois vagyok, de igazából kimehetnék kiengedett hajjal is? Hogyan tudnám megtartani a reggeli kinézetét egész nap?
Kőszíí a válaszokat előre is!
13 éves lány! ;)
Azt nem írtam, hogy a hajam, nem is szép fényes vagy ilyesmi, hanem száraz hatású ás tapintású.
Esetleg erre is tudnátok valamit?
Hogy fényes legyen a hajam??
Igen köszíí! Jó ötlet a hajhab meg a többi ápoló, azthiszem holnap elrángatom a legjobb barátnőmet a dm-be és bevásárolunk, apuci bankkártyájának "nagy örömére" :D
De a fésüléssel még mindig nagy gondom van... Nagyon gyorsan, mindenhogyan összegubancolódik, de mint mondtam a fésüléssel teljesen szétmeg... Ezért szoktam naponta bevízezni és balzsamozni, mert akkor fésülöm. Elhiszem, hogy nem tesz jót a hajamnak, de vannak gátlásaim:
13 évesen eléggé olyan akarok lenni, mint a többiek és persze eléggé gáz, ha pl. megyünk táborba és az 5 nap alatt én egyszer sem fésülöm meg a hajam reggel, csak fürdés után max. 2 alkalommal...Utálom azt az érzést, ahogy kérdezik a "nagy-menő-idős-fiúkkal-barátkozó-szögegyenes-hajú" barátnőim. Én hiába magyarázom, hogy a göndör hajat, főleg az olyan fajtát ami nekem van, nem lehet fésülni rendszeresen...
Esetleg erre valakinek ötlete?
Köszí a választ...
Néha énis gondolkodok rajta, hogy hülyék, de sajnos erőfőlényben vannak. Nem ők a legjobb barátnőim. De akik azok, azok sajnos nem jönnek el velem ilyen többnapos dolgokra. Az egyik az anyagi gondok miatt, a másik meg a barátja miatt.
Félreértés ne essék! Ezek a "tucatlányok" lányok is a barátnőim és kedvesek, csak mint mondtad, tucatlányok... Szóval vannak heppjeik, mint pl. a hajam, hogy nem vasalt, meg hogy 13 évesen még csak egy pasim volt...
Tudom én, hogy nem az számít, csak néha zavar, főleg amikor pl. a plázában megyünk és érzem, ahogy a barátnőim után fordulnak a fiúk, rám meg rám se hederítenek, vagy ki is röhögnek:(. Nem mondom, hogy nem vagyok szép. Sőt! Ha csak az arcot nézzük akkor ugyanannyira szép mint a többiek. Csak a hajam ront az egészen..
Lényegtelen, nem fontos! Nem is nagyon törődök vele, abba már beletörődtem, hogy a hajam nem lesz egyenes...csak is göndör. Szeretem is! Csak...zavar. Ezért akarom, hogy szebb legyen!
Mégegyszer köszíí!
Puszíí
Nekem is ilyen hajam van. Vagyishát nem is annyira göndör, mert nekem ha hátamközepéig ér akkor tök sima. :) De én nem rég óta vasalom a hajam, és imádom kivasalva, de ne add fel ha vasalni akarod, nekem 2 hónapig tartott amíg meggyőztem anyut és aput avval h vegyek hajvasalót. Mindig mondogattam, h én azt olvastam, h ha heti 2x vasalják a hajukat, akkor az nem annyira káros, és h én csak heti 1x fogom {ezt betarottam}, de tényleg károsult, de nem sokat mert jó vasalóm van. Najó, ennyit erről most {fiúknak is jobban tetszik :):)}
Mivel mostmár vasalom szárazon is fésülöm, de 2008ban le lett vágva rövidre, és mikor aztán megnőtt rohadtul nehéz volt fésülni, szal csak vizesen fésültem, mint már írtam, nekem mikor hosszú a hajam, akkor egész egyenes, meg tök ritka, közben meg nagyon sűrű, na és akkor is fésültem szárazon is.
Heti 1x mosok/mostam hajat, szal régen ez heti 1 alkalom volt XD XD
Válassz a hajadnak megfelelő típusú sampont, balzsamot és pakolást is tegyél rá!!
Szerintem nem vagy paranoiás, de kimehetnél kiengedett hajjal is, mert a göndör is szép, de nem tudom nagyon neked, h néz ki a hajad, de leírásból kb olyan mint enyém volt, és engem nem zavart, csak az, h lesomáztak XD
Bocs, h kicsit offos lett
Egy kb 2 hét múlva 13 éves lány :)
Köszí a választ...
Igazából nem bírnám, ha vasalnom kéne a hajam, mert egyszer megcsináltuk a barátnőimmel (anyum este amikor meglátta megütött miatta :(), de kb. mire hazaértem már csak göndör volt...nem kellett volna több hozzá, mint 3 óra és újra ugyanolyan lett volna.
Hát szívesen töltenék fel fotót, csak az a gond vele, hogy kb. minden napszakban máshogy áll. Talán lefotózom minden napszakban és feltöltegetem...:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!