Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Miert nem lehet nekem is szep...

Miert nem lehet nekem is szep borom?

Figyelt kérdés

( bocsi, hogy ilyen hosszura sikeredett, azert remelem valaki elolvassa)

15 eves vagyok es es akneval kuszkodok.

Mar millio fele tonikot, arclemosot, szappant, arcmaszkot kiprobaltam de egyik sem segitett. Regebben alapozot hasznaltam de egyszeruen gyulolom azt az erzest amikor rajtam van, plusz nem csak az arcomon van rengeteg pattanas, hanem a vallamon, a hatamon es a felkaromon is.

Szerintem egyaltalan nincs csunya arcom, sot egesz jol neznek ki ha szep lenne a borom. Teljesen tonkreteszi az onertekelesemet. Amikor megyek haza mindig a leg kevesbe forgalmasabb uton megyek, hogy kevesebb ember lasson. A velem egykoruak pedig gonoszak. 9 eves korom ota egyfolytaba kapom a banto megjegyzeseket. Utalom, hogy azthiszik, hogy azert vagyok ilyen, mert igenytelen vagyok. Egyaltalan nem vagyok az.. Kb. 1 orat vesz igenybe a napi borapolasi rutinom.

Nemreg keresgeltem a neten, ezugyben es talaltam egy gyogyszert. A neve accutane. Nagyon durva videokat lattam, hogy hogyan tuntette el a meg az enyembel is durvabb aknekat, es allitolag orokre. Egy baj van vele, hogy rengeteg lehetseges mellekhatasa van. Emiatt az anyukam nem is engedi, hogy szedjem. Tulsagosan aggodos, es nem tudja, hogy en mennyire utalom magam az akneim miatt. Nem akarok tobbe szegyenkezve vegigmenni az utcan es elkapni a fejemet amint ramnez valaki, nem akarok minden este sirni tobbe emiatt. Egyszeruen elegem van. Hogyan gyozzem meg az anyukamat hogy szedhessem a gyogyszert? Vagy esetleg nem tud valaki egy masik gyogyszert, vagy akarmit ami segithet?

2015. febr. 10. 22:33
 1/8 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, hogy ezt mondom, de még bőven a változó korban vagy és szerintem igaza van anyukádnak, hogy nem engedi, hogy gyógyszert szedj. Gondolom, valami hormontartalmú gyógyszer, amivel velekavarnál a suervezetedbe, ami még nagyon sokat fog változni.

A legjobb, amit tehetsz, hogy nem foglalkozol a bunkó megjegyzésekkel, egészségesen táplálkozol (olajos, fűszeres ételek kerülése), sportolsz. Próbáld meg mielőtt bármivel is kezelnéd, gőzölni a bőröd, azután könnyebben ki lehet tisztítani és igy hatásosabbak a tonikok és egyéb kencék.

2015. febr. 10. 22:45
 2/8 anonim ***** válasza:

Anyukád nézzen meg más gyógyszereket is, mindnek rengeteg mellékhatása lehet... de egy egészséges embernek semmi baja nem lesz tőlük. Én is szedtem aknéra gyógyszer, kiszárítja a bőrt és fényérzékennyé tesz amíg szeded. Ezek a mellékhatásai, amiket lehet kezelni krémekkel. Semmi bajod nem lesz a gyógyszertől.

Persze előtte megpróbálkozhatsz természetesebb dolgokkal is, egészséges életmód, sok víz ivása, PHA, BHA krémek. Ne használj vegyi anyagokat, ami sok arctisztítóban van... helyette természetes bio cuccokat bioboltból.

2015. febr. 10. 22:45
 3/8 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy meg valtozo korban vagyok, de szerintem ez nem csak amiatt van. 9 eves korom ota vannak akneim, elotte is voltak kis patijaim, de azok nem voltak veszesek. Tehat mar tobb mint 6 eve szenvedek vele. Az osszes baratomnak mar reg elmultak vagy legalabb is javultak a pattanasai, csak nekem lesz egyre rosszabb. Vegan vagyok, tehat nem eszek semmilyen allati eredetu etelt, csak novenyi alapu eteleket. Az etkezesemmel sem lehet problema. A kamillateaval gozolest probaltam, egyszeruen nem lehet olyat mondani amit meg nem. Ezert en mar ott tartok, hogy nem erdekel semmilyen mellekhatas, csak tunjenek mar el.
2015. febr. 10. 23:03
 4/8 anonim ***** válasza:
Nekem is voltak pattanásaim, csakúgy, mint neked, pont ugyanott, és pont 9 éves koromtól. Tele voltam velük, utáltam tükörbe nézni is. Aztán 13 évesen elmentünk egy bőrgyógyászhoz, és pár hónap alatt szinte teljesen rendbe jött a bőröm. Szerintem a bőrgyógyász rajtad is segítene!
2015. febr. 11. 00:48
 5/8 A kérdező kommentje:
Mert, mit csinalt a borgyogyasz, hogy elmultak?
2015. febr. 11. 07:16
 6/8 anonim ***** válasza:

Menj el bőrgyógyászhozm étel intolerancia vizsghálatra. Ha kell szedj rá gyógyszert, mert a durva akné mástól nem fog elmúlni, ha eddig nem múlt el. Egyet ne tegyél:ne nyomdodd a bőröd.

Jó bőrgyógyász:dr.Winkonkál Norbert

[link]

2015. febr. 11. 14:51
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia! nekem hormonprobléma miatt volt rettentő csúnya a bőröm, és találtam egy egész olcsó cuccot, ami 2-3 héten belül teljesen rendbe rakta a bőrömet! és nem csodakrém, ilyen olyan márkás cuccok nekem nem jöttek be!

Ha érdekel, kérlek írj privátba, nincs kedvem reklámozni, és ott leírom részletesen, én mit hogy használtam.

2015. febr. 12. 10:40
 8/8 anonim válasza:
Nekem is régen nagyon csúnya volt az arcom. Nagyon sokszor sírtam is emiatt és gyűlöltem,hogy én nekem ilyen a bőrtípusom. Mikor már mindenféle krémet, szappant meg tényleg mindent kipróbáltam és nem használt akkor döntöttem úgy,hogy a bőrklinikára megyek be. És ott felírtak egy kapszulát aminek Tenutan a neve. Ez egy 3 hónapos kúra és nekem tényleg segített. Igaz, napra nem lehet menni vele,szoliba ....de nagyon hatásos volt. Ez már mondjuk vagy 8-9 éve volt de én ajánlom.
2015. febr. 12. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!