Miert nem lehet nekem is szep borom?
( bocsi, hogy ilyen hosszura sikeredett, azert remelem valaki elolvassa)
15 eves vagyok es es akneval kuszkodok.
Mar millio fele tonikot, arclemosot, szappant, arcmaszkot kiprobaltam de egyik sem segitett. Regebben alapozot hasznaltam de egyszeruen gyulolom azt az erzest amikor rajtam van, plusz nem csak az arcomon van rengeteg pattanas, hanem a vallamon, a hatamon es a felkaromon is.
Szerintem egyaltalan nincs csunya arcom, sot egesz jol neznek ki ha szep lenne a borom. Teljesen tonkreteszi az onertekelesemet. Amikor megyek haza mindig a leg kevesbe forgalmasabb uton megyek, hogy kevesebb ember lasson. A velem egykoruak pedig gonoszak. 9 eves korom ota egyfolytaba kapom a banto megjegyzeseket. Utalom, hogy azthiszik, hogy azert vagyok ilyen, mert igenytelen vagyok. Egyaltalan nem vagyok az.. Kb. 1 orat vesz igenybe a napi borapolasi rutinom.
Nemreg keresgeltem a neten, ezugyben es talaltam egy gyogyszert. A neve accutane. Nagyon durva videokat lattam, hogy hogyan tuntette el a meg az enyembel is durvabb aknekat, es allitolag orokre. Egy baj van vele, hogy rengeteg lehetseges mellekhatasa van. Emiatt az anyukam nem is engedi, hogy szedjem. Tulsagosan aggodos, es nem tudja, hogy en mennyire utalom magam az akneim miatt. Nem akarok tobbe szegyenkezve vegigmenni az utcan es elkapni a fejemet amint ramnez valaki, nem akarok minden este sirni tobbe emiatt. Egyszeruen elegem van. Hogyan gyozzem meg az anyukamat hogy szedhessem a gyogyszert? Vagy esetleg nem tud valaki egy masik gyogyszert, vagy akarmit ami segithet?
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de még bőven a változó korban vagy és szerintem igaza van anyukádnak, hogy nem engedi, hogy gyógyszert szedj. Gondolom, valami hormontartalmú gyógyszer, amivel velekavarnál a suervezetedbe, ami még nagyon sokat fog változni.
A legjobb, amit tehetsz, hogy nem foglalkozol a bunkó megjegyzésekkel, egészségesen táplálkozol (olajos, fűszeres ételek kerülése), sportolsz. Próbáld meg mielőtt bármivel is kezelnéd, gőzölni a bőröd, azután könnyebben ki lehet tisztítani és igy hatásosabbak a tonikok és egyéb kencék.
Anyukád nézzen meg más gyógyszereket is, mindnek rengeteg mellékhatása lehet... de egy egészséges embernek semmi baja nem lesz tőlük. Én is szedtem aknéra gyógyszer, kiszárítja a bőrt és fényérzékennyé tesz amíg szeded. Ezek a mellékhatásai, amiket lehet kezelni krémekkel. Semmi bajod nem lesz a gyógyszertől.
Persze előtte megpróbálkozhatsz természetesebb dolgokkal is, egészséges életmód, sok víz ivása, PHA, BHA krémek. Ne használj vegyi anyagokat, ami sok arctisztítóban van... helyette természetes bio cuccokat bioboltból.
Menj el bőrgyógyászhozm étel intolerancia vizsghálatra. Ha kell szedj rá gyógyszert, mert a durva akné mástól nem fog elmúlni, ha eddig nem múlt el. Egyet ne tegyél:ne nyomdodd a bőröd.
Jó bőrgyógyász:dr.Winkonkál Norbert
Szia! nekem hormonprobléma miatt volt rettentő csúnya a bőröm, és találtam egy egész olcsó cuccot, ami 2-3 héten belül teljesen rendbe rakta a bőrömet! és nem csodakrém, ilyen olyan márkás cuccok nekem nem jöttek be!
Ha érdekel, kérlek írj privátba, nincs kedvem reklámozni, és ott leírom részletesen, én mit hogy használtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!