Hogyan lehetne a hajtetveket házilag kiírtani?
hát ez elég gáz így iskola, ovoda kezdés elött.
szerintem fordúlj a védönöhöz.
gondolom 4 hónapja kezdödött és párhtetente megint tetves?
mert ha így van akkor te kiírtod öket csak valahol viszsa fertözödik.
van valami játék sapka kalap? esetleg más gyerekkel össze jár ahol a szülönek ugyan ez a baj.
vagy egy kerti játékkuckó? mindent fertötleníts le és légy résen ha megint vissza jönnek, akkor gondolkodj el hol volt az utolsó egy hétben a gyerek. mivel játszott.
szerintem az aktuálisak elpusztulnak, csak mindig valahonnan újak lesznek.
ez sajna mondhatni alkati kérdés van olyan gyerek akit nem szeretnek és még ha sok tetös is van akkor sem lesz benne.
megoldás lehet hogy nagyon rövidre levágod a haját, de ez csak ugye akkor ha amúgy is rövid a haja.
Én kicsit több , mint fél évig voltam tetves 7edikes koromban!!!!!!!
És egész végig kezeltük!!! Sosem hanyagoltuk el, 2szer lett levágva a hajam, úgyhogy igazán tapasztalt vagyok:):P
A Nittyfort mi is használtuk, de nekünk nem vált be, én azt tanácsolom, hogy próbáld ki a Pedexet. Előszőr kis kiszerelésekben vettük,és úgy elég drága volt majd találtunk, ha jól emlékszem...1 literes kiszerelést?nem bizto , hogy minden gyógyszertárban van! (elég régen volt már, de tudom hogy jobban megérte, így olcsóbban jöttünk ki)
Na most igen, mindenképpen le kell vágni a haját:( én végigsírtam a fodrászt de muszáj volt:( Mi sok módszert kipróbáltunk. remélem segítek vele.
Előszőr is ecetesvízbe mártottuk a hajam, mert az meggyengíti a serkék "védőburkát". utána jön a pedex, jól átáztatod a kislányka haját, hagyod hatni. Utánaa csap fölé állítod és kifésülöd a haját,sűrű fogú fésűvel, nekem még hónapok után is volt hogy 50-60 tetű kijött a hajamból:S:S (am biztos én is vkitől visszakptam, emrt ilyen nincs hogy fél évi kezelés után még mindgi van...).
Mi így kezeltük.
Továbbá a serkéket, ha kiveszed a hajából...nem tudom hogy a másik hozzászóló, hogy égette el...nem hullottki közben a papírból avgy nem tudom miből a serke?:D
szval azt úgy kell hogy a serkét berakod a két hüvelykujjad körme közé és összenyomod; ha hallasz pattanó hangot akkor ÉLŐ volt, ha nem akkor döglött....érdemes átnézni utána lányka haját, hátha maradt benne serke. am a szőnyegeket is jó sokszor porszívózd, a fésűket anyu hipóba rakta, de sztem egyszerűebb lenne kidobni...jaaj szegények:(
amikor már jóideje tetves voltam, anyu szólt az ÁNTSZnek, hogy nézzék át az osztályomat, mert ő is gyanakodott hogy mástól kapom vissza. Sokáig nyaggatta őket (muszáj "pofátlannak" lenni, mert ha cska egyszer szólsz, meg se hallják) mire kijöttek, és végignézték az osztályt, nem mondták, hogy az én anyukám szólt be, és bizony voltak tetves lányok...
Úgyhogy ha oviba, ha suliba jár szerintem érdemes lenne beszólni az ÁNTSZnek hogy nézzenek körül, végülis nem ez a dolguk?
Én nagyon drukkolok, átérzem a problémát, sok szerencsét:)
németországban a gyerek orvosnak kell szolni, és igen az oviba suliba ahol a többi gyerektöl is elkaphatja.
ez független az iskolátol.
pl angliába a család akiknél voltam magán iskolába jártak és ott is volt teü riadó. pedig egy igen nívos iskolába jártak. anyuka azt mondta ez természetes minden évben van ott is a tetü nem vállogatja a gyerekeket.
A teüirt;oszerekre egyre nagyobb a rezisztencia. A leghatásosabb módszer a fésülés, de nem egy közönséges fésüvel, hanem speciális tetü- és serkefésüvel. Ez a fésü az ellenözésre is nagyon alkalmas, de kezelésre is. Tetvesség esetén két hétig naponta kell fésülni a hajat vele. További információt itt találhat:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!