Nagyon ritkás a haja, mit lehetne ez ellen tenni?
Üdv!
14 éves koromban elkezdtem növeszteni a hajamat,és akkor buta fejemmel nem törődtem a hajhagymáimmal...
Nagyon megritkult a hajam,mindenhol,és ez még gondolom nem annak köszönhető,hogy a férfi tesztoszteron elkezdte elvonni a tápanyagot a hajhagymáktól.
Mit lehetne tenni,hogy legalább egy kicsit is javulhasson a helyzetem?
Gyorsan zsírosodik,és vékonyszálú....
17/F
Tarkómnál,és fejem teteje aránylag rendben van,de közel sem olyan sűrű,mint az átlagnak.
Oldalt ritkás szerintem a legjobban,amikor hosszú hajam volt,nagyon látszott a dolog. Mindjárt csinálok képet.
Első válaszoló köszönöm,mindjárt utána járok! :) :D
Köszönöm a válaszokat! :)
Kedves utolsó!
Ha heti 1x mosnám,épp mint írtad,akkor eléggé bezsírosodna a fejem,és így még jobban hullana... tehát ez épp ellentmondás,amit írtál :)
Eddig Bojtorán hajszeszt,és csalán sampont használtam.
Eléggé hámlik a fejbőröm,vagyis korpásodik.
Igazság szerint,most ismét vissza növesztem az egészet,nyár előtt hosszú volt még a hajam,csak akkor tűnt szépnek,és dúsnak,amikor frissen volt megmosva.
Itt vannak képek róla:
Látszik,hogy maga a hajam,kis idő után,összetapad,mert túl sok zsírt termel.
Ha ezt meg lehetne gátolni,nem 10 ezer felett induló termékkel,hálás lennék nektek :)
A faggyúnak semmi szerepe nincs a fejbőr védelmében. A hajzsír alapvetően arra "jó", hogy ne törjön meg a haj. Viszont ha valakinek rövid a haja (mint a képen) akkor ez egyáltalán nem számít, ilyen rövid haj nem szokott megtörni, vagy ha igen, akkor sem túl nagy szívfájdalom senkinek.
"A haj ápolásában a haj színénél és formájánál fontosabb szempont a haj zsírosodásra való hajlama.
A normál haj nedvességtartalma kielégítő; a faggyúmirigyek elég zsírt termelnek. A fejbőr nem korpásodik, a hajszálak fényesek.
A száraz haj fénytelen, töredezésre hajlamos, rosszul tartja a nedvességet.
A zsíros haj bőven el van látva hajzsírral. A hajszálak elnehezülnek, és összetapadnak. A fejbőr nem szellőzik megfelelően.
A zsírosodás összefügg a nemi hormonok termelésével, ezért a gyerekek haja nem zsírosodik."
Ennyi erővel a gyerekek hajának ki kéne hullnia, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!