Borotva pamacs vagy sem?
A tubusos, magas nyomáson tartott habokhoz nincs értelme pamacsot használni, hiszen az kész habot képez a levegővel érintkezésekor.
Gyorsabban képes levegősebbé tenni, azaz keményebbé lehet tenni a szappan habot anélkül, hogy hozzáérne a kezedhez, rácsöpögne a ruhádra, ezért használták. Első sorban borbélyok alkalmazták, de, aki naponta 2x borotválkozik, az bizony régebben otthon is tartott egy ilyet. (Ha analógiát keresek, nagyjából az a különbség, mint egy habverővel felvert tojáshab és egy villával felvert tojáshab között.)
Ám mivel azt is tisztán kell tartani, sokan lustaságból, inkább a kezükkel viszik fel. Kevésbé lesz tartós a hab, de a kémiai reakciók azonosan elvégződnek amúgy is.
Aztán ellene szól az érv, hogy egy jó borz ecset drága (5-10 ezer), egy gyengébb kategóriás (ezres alatti) ecsetből meg hullik a szőr.
Én szerettem használni, de egyszer elhagytam valahol. Azóta kézzel viszem fel a szappanhabot. És kifejezetten borotválkozáshoz használatos szappant használok. Sokkal kevésbé irritálja így a penge a bőröm, mint a nagy nyomású, flakonos habokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!