Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Szolizás, segítség? (többi lent)

Szolizás, segítség? (többi lent)

Figyelt kérdés

ét hete kezdtem szolizni, eddig háromszor voltam, először csak 8 percre, utána nem lett semmi baj, nem égtem le. Azután a csaj berakott erősebb gépbe ugyanúgy 8 percre. Akkor utána leégtem, de csak a mellem alatt, a combomnál, és utána az arcom másfél napig piros volt az orcám (és fájt). Ezután pár nappal később vissza mentem, megint csak az erősebbe (csak abba tudott a csaj 'berakni'), de most csak 6 percre, és végig fent voltam az arcszolis résznél (mert előtte lévő két alkalommal lecsúsztam az erősebb csövekhez), illetve használtam dr.kelen szoliskrémet is, hátha jobban barnulok tőle. Ezután egy nappal észrevettem, hogy az arcom mintha kicsit hámlana, de csak az orcám.. Mitől lehet?

Mellesleg fehér, érzékeny, szeplős bőröm van.

16/l

2014. dec. 12. 17:28
 1/4 A kérdező kommentje:
*két hete*
2014. dec. 12. 17:30
 2/4 anonim ***** válasza:
Háát... Én 3. éve szolizgatok, és én úgy tapasztaltam ki a saját bőrömön, hogy ha bármennyire is lepirultam, egy hetet ki kell hagynom, ha nem akarom, hogy megint bedurranjon a lepirult rész, akár kevesebb fénytől is. Szóval egy hetes kihagyást tanácsolok minden ilyen után! Hagyni kell lehámlani ami le akar, kenegesd sűrűn, de ameddig még érzékeny, ne strapáld szegény bőröd. Az erősebb gépben elég lesz a 6 perc, de majd csak ha teljesen helyrejössz, emelni meg majd ráér a sokadik 6-percezés után - én úgy figyeltem meg hogy amúgyis jobban barnulok, ha inkább a biztosabb, kevesebb percre megyek de mondjuk sűrűbben, a ritkább, hosszabbakkal csak lesülni lehet. Amúgy ha érzed, hogy pl az arcodnak már sok lesz, de a többi részednek még jólesik, nyugodtan tedd a tenyered az arcod elé, nem leszel foltos meg kevésbé barna, az arcon mindig vékonyabb és érzékenyebb a bőr mint máshol. A szolikrémek amúgy jók, bár én elvagyok a szoli utáni sima Niveázással is, de még a legjobb krém se forgatja vissza a leégést, nem lehet vakon bízni bennük, hogy á én ilyet használok akkor nem is kell néznem a perceket:)
2014. dec. 12. 18:33
 3/4 A kérdező kommentje:

Rendben, köszönöm a segítséged.:)

Egyébként neked is fehér a bőröd eredetileg?

2014. dec. 12. 19:50
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem a legfehérebb típus de még elég világos, fekete hajjal, szeplő nélkül, a tied 1 fokkal érzékenyebb!
2014. dec. 12. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!