Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit csináljak hogy jó legyen?...

Mit csináljak hogy jó legyen? Szolizás

Figyelt kérdés
Kb 3 hónapja kezdtem el szoliba járni, mert eléggé fehér bőrű vagyok, és sápadt színem volt eredetileg. Nos mára már elértem kb azt a színárnyálatot, amivel elégedett vagyok. Csak azt vettem észre, hogy a hasam és a medence tájék nagyon barna, míg ca karjaim és a lábaim nem annyira, azok világosabbak. Hogyan lehetnének a végtagjaim is olyan barnák mint a hasam? 9 percre szoktam álló szoliba menni heti 1x. De a hasam sehogy nem tudom "eltakarni", hogy ott ne érje, és az ne barnuljon tovább. Akkor hogyan csináljam hogy jó legyen? Már arra is gondoltam, hogy esetleg a végtagjaimat kenjem be szoli krémmel, hogy jobban barnuljon, a hasamat meg nem kenem be? De az így is barnul tovább, és már szinte fekete lesz. Más okosság esetleg? Hogyan csináljam? Köszönöm.
2014. nov. 26. 17:22
 1/7 anonim ***** válasza:
91%

Sehogy. A szoláriumozás a legjobb módszer arra, hogy tönkretedd a bőrödet, és idő előtt megöregítsed.

Tudom, hogy nem ilyen választ vártál, de sajnos ez a valóság. A legjobb szándékkal javaslom ezt - aztán természetesen a Te döntésed, hogy mit csinálsz.

(40 éves vagyok, soha életemben nem szoláriumoztam, nem dohányoztam, és mindenki bámul, hogy miért van jobb állapotban a bőröm, mint a harmincéveseknek.)

2014. nov. 26. 17:33
 2/7 anonim ***** válasza:
6%
Attól még nem lesz senkinek sem baja, ha heti 1x elmegy szoláriumba. Ennyi erővel a napra se menj mert az is öregít.
2014. nov. 26. 18:27
 3/7 anonim ***** válasza:
66%

"Attól még nem lesz senkinek sem baja, ha heti 1x elmegy szoláriumba."

Dehogynem lesz.

"Ennyi erővel a napra se menj mert az is öregít."

Bizony ám, okoska, a direkt napfény is öregít.

Ha esetleg nem hallottál volna róla, nyáron az egyszerű mindennapi sétához is naptejet ajánlanak a dermatológusok.

Ózonlyuk, elvékonyodó ózonpajzs, mond ez valamit? Semmit? :)

De nem kell nekem hinni, elmész szépen a körzeti bőrgyógyászatra és megkérdezed a szakembertől (persze azt úgysem fogod megtenni, mert ahhoz már lusta vagy, csak fújod tovább az önmegnyugtató "attól még nem lesz baj, hogy..." szöveget. Ha erősen hiszel benne, biztos úgy is lesz. :) ).

Különben meg nyugodtan roncsoljátok a bőrötöket, mert annál jobban nézek majd ki én a többséghez képest. Hajrá! ;)

2014. nov. 26. 18:57
 4/7 anonim ***** válasza:
Sehogy nem lesz egyszínű mindenhol a bőröd, mert nem barnul egyformán és kész. Ez van. Szerintem sem kéne szoliba járnod, a fehér bőr még mindig sokkal szebb, mint a szolisárgásbarna, kiszáradt, öreg bőr. Pigmentfoltjaid vannak már? Mert ha még nincsenek, akkor majd idővel azok is lesznek... és az nem fog elmúlni sem a barnasággal. Ahogy a ráncok sem.
2014. nov. 26. 19:15
 5/7 anonim ***** válasza:
5%
Jót nevettem rajtad 3. válaszadó köszönöm. :) Csak hogy fokozzam azt a nagy fejedet, jelzem hogy van igazság abban amit mondasz. Viszont vannak előnyei és hátrányai is a szoláriumnak. Remélem tudod mit jelent ez a két szó. :) Például rendkívül jó bizonyos bőrbetegségekre: az ekcémára vagy pikkelysömörre. A nap sugaraihoz hasonlóan a szolárium is elősegíti a D vitamin termelését. Nem, nem megyek el bőrgyógyászhoz, mivel magam is az vagyok. ;) Az meg hogy Te hogy nézel ki, nagy ívben letojom, tőlem biztos nem jobban. Na pusz
2014. nov. 26. 19:27
 6/7 anonim ***** válasza:
44%

Dehogy termel D vitamint a szolárium..baromság.

[link]

2014. nov. 27. 01:14
 7/7 anonim válasza:
39%
De bizony, hogy termel:) Nekem ettől javult az ekcéma folt a karomon. És annyira uncsi, hogy kiírnak egy kérdést, a te fajtád meg rögtön 'a szolizás rossz, rákos leszel, de te tudod...'. Ha ennyi telik ki tőled, inkább ne írj semmit.
2014. dec. 13. 05:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!