Hajfestésnél baj, ha rákerül a festék a haj már festett részére is?
Szőke, vállig érő hajam van és fodrász festi.
A menete a következő: Kb 20 percet ülök a búra alatt, addig hat a festék a festetlen hajtövemen.
Utána bemossa, rákeni a felhígított, felhabosított festéket a már festett hajrészre és még rajtahagyja kb 15 percet.
Szerintem ez nem tesz jót neki, de szerinte ez "kell".
Hozzáteszem, elég jó nevű fodrász, nagyon sok "menő" vendége van, családja is fodrász, ezért is csodálkozom, hogy más vajon még nem szólhatott neki?
Legközelebb szólok is neki, hogy csak a töveket fesse. Csodálom is, mert még egy jó pár évvel ezelőtt minden fodrász így csinálta nekem (Klierbe jártam), hogy csak a tövekre kente és utána szimplán lemosta, utána egy fodrász leányzóhoz igazoltam át. Ő is ezt a felhabosítós-rajtahagyós módszert alkalmazta, illetve a mostani fodrászom is.
Azóta nem is olyan vastagszálú a hajam, mint régen, de ezt a sok szőkítésnek és az idő múlásának tudtam be. Közvetetten igaz is, nem tesz jót neki, hogy ráhúzzák a festéket, ez a konklúzió.
Nem hiszem, hogy jó néven veszi egy szakember, ha te mint laikus mondanád meg neki, hogy mit hogyan csináljon, függetlenül attól, hogy korábban hogy jártál máshol.
Mivel felhigítja a festéket, gyengíti az oxidálószer hatását, amitől nem szív, csak színez az anyag.
Ha más az állaga a hajadnak azóta, mióta hozzá jársz az lehet attól is, hogy esetleg gyengébb minőségű anyagot használ, mint a korábbi fodrászod.De az is lehet, hogy a hajad nem szereti a szőkére festést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!