17 éves fiú vagyok és televan az arcom mitiszerekel és pattanásokkal, mit csináljak? Fáj ha magamnak nyomom, kik foglalkoznak ilyennel akik kinyomnák nekem?
Nem árt tudni, hogy a kozmetikusnál sokkal jobban fog fájni, mert ő durvábban nyomkodja mint te magadnak. Én nem is ajánlom.
Azokat a pattanásokat szabad csak kinyomni amik már "megértek", megnyomod és könnyen kijön. A többit ne piszkáld. Mitesszerek esetében először az arcodat gőzölni kell, csak utána nyomkodni. És mindent tiszta kézzel, mert ha elfertőződik akkor még több lesz. Ezért nem szabad a pattanásokat vakarászni sem napközbe.
Étkezz egészségese, igyál sok vizet, használj teafás szappant, vagy teafaolajat a pattanásokra. Hetente használj arcradírt is. Sima cukor is megteszi, az is jól radíroz.
Menj kozmetikushoz. Igen, ez is eléggé fájni fog (tapasztalat) de ha otthon nyomogatod ki, akkor sose lesz teljesen sima a bőröd. (mármint felnőtt korodba lehet, hogy igen, de na remélem érted.)
Szóval egyszer-kétszer kell elmenni, attól függ mennyire mélyen van a pattanás, és milyen sok van. Aztán nagyjából kitisztul az arcod, és akkor már otthon is tudod kezelni. Pl amit az egyik kommentelő írt: arcradír, arctisztító, maszk, stb.)
Amúgy lehet, hogy azért vagy ilyen pattanásos, mert helytelenül táplálkozol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!