Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Lehetséges az, hogy az emberne...

Lehetséges az, hogy az embernek gyorsan nő a körme és minden szőrzete, miközben a haja egyáltalán nem nő?

Figyelt kérdés
Én ezeket tapasztalom: nagyon régóta szeretném megnöveszteni a hajam, de bármilyen kencét kentem rá, nem igazán segített rajta. Valaki azt tanácsolta, hogy kezdjek el nagy dózisú vitamint szedni, ennek hatására pedig azt tapasztaltam, hogy a körmöm napi egy millimétert nő (lemértem), a testem minden részén a szőr heti egy centit nő, de a hajam egy centivel sem lett hosszabb... Mi lehet ennek az oka?
2008. aug. 14. 23:10
 1/5 anonim válasza:
32%
Ez kizárt!
2008. aug. 14. 23:14
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A haj hosszúsága egyrészt genetikailag meghatározott – nézd meg, van akinek derékig és a haja ha nem vágja, van akinek a gyönyörű egészséges haja sose lesz hosszabb mint a válla. Akorra éri el azt a súlyt a hajszál, amit már nem bír megtartani. Ez a genetikai rész benne – másrészt a tápanyagok, a szervezet állapotát is mutatja. Mivel te ápolod, vitaminozod magad így ez utóbbi nem valószínű. Hozzáteszem, vanak olyan hiánybetegségek amik esetleg nem okoznak feltűnő panaszt de gátolják a hajnövekedést. Ilyen pl a vérszegénység. A készítmény amit fogyasztasz lehet, hogy a sejtmegújulást, a sejtanyagcserét fokozza, de ez a hajdnál esetleg éppen ahhoz vezet, hogy hamarabb éri el azt a hosszat ahol kihullik.
2008. aug. 15. 09:12
 3/5 A kérdező kommentje:

Kedves első válaszoló: nem kizárt. Úgy van, ahogy leírtam...

Második válaszolónak köszönöm értékes válaszát: azért fura ez a genetikai dolog, mert a családomban apai és anyai részen is mindenkinek legalább derékig nő a haja, ha nem vágja (értem ezalatt a család női tagjait). Anyukámnak különösen szép, dús, fenékig érő haja van, amit három év alatt növesztett Victoria Beckham-jellegű bubifrizurából. Én pedig már idestova nyolc éve próbálkozom a növesztéssel, de semmi eredmény...

Hallottam, hogy a Vichy-nek van egy olyan molekulát tartalmazó kúrája ampull-formában, ami segít rögzíteni a hajszálat a hagymában, így megakadályozza, hogy kihulljon. Vajon érdemes beruháznom rá? Az ára elég borsos, 10 000 forint felett van...

2008. aug. 15. 12:26
 4/5 anonim ***** válasza:

Sajnos nem ismerem azt a készítményt, sem a hatásáról nem tudok semmit.

10 000 Ft nagyon sok, a próbálkozásra. Ajánlanám inkább, hogy látogass meg egy hajklinikát(gyógyászatit nem hajbevarrósat :D), ahol a hajad állapotából sokmindent megtudhatsz a szervezeted egészségéről és valószínűleg választ kaphatsz arra is, miért nem nő a tiéd ha nálatok mindenkinek szép, hosszú haja van. :)))

2008. aug. 15. 21:58
 5/5 A kérdező kommentje:
Harmadik válaszolónak köszönöm a tanácsot, nézelődtem már hajklinikák ügyében, van is egy nálunk a városban, ami nem azzal intézi el a problémát, hogy 50 000 forintért póthajat varr fel, hanem az eredeti hajjal kezd valamit. Megpróbálom ezt, mert én nem mások hajával szeretnék ékeskedni! :) Egyébként pedig a dússágával semmi baj, ahogy mondják, kimondottan sok és szép, egészséges hajam van, csak hát a lapockámnál nem igazán akar tovább nőni...
2008. aug. 16. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!