Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Undorító vagyok, ha le kell...

Undorító vagyok, ha le kell reszelnem a sarkam ahhoz, hogy ne legyen rajta bőrkeményedés?

Figyelt kérdés

Múltkor erről beszélgettünk barátnőmmel és azt mondta, hogy ő sose szokta lereszelni, mégis tök puha a sarka, nekem meg le kell reszelnem, különben tiszta bőrkeményedés...És most olyan undorítónak érzem magam :( Miért van az, hogy másoknak semmit se kell tenni azért, hogy tökéletesek legyenek, nekem meg még a sarkamat is reszelnem kell, hogy ne legyen olyan rajta a bőröm, mint valami alien-ennek?

16 éves lány vagyok..

2014. nov. 9. 15:58
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha egészséges lenne a lábad akkor neked sem kéne reszelni. Nagyon valószínű, hogy rossz cipő viselése okozza a bőrkeményedést. Nekem nagy ritkán volt főleg ha nagyon lapos nyári szandált viseltem.

Te a reszelés ellen, inkább használj megfelelő lábkenőcsöket, és ápold a lábadat krémekkel amik felpuhítják a bőrt. Bevallom, tényleg csúnya látvány egy repedt sarok. Ha nem ápolod rendesen (bizony a lábnak is kell a megfelelő ápolás) akkor olyan mélyen be tud repedni, hogy fájdalmas lesz.

2014. nov. 9. 16:07
 2/9 anonim ***** válasza:
Biztos vagyok benne, hogy a barátnőd lábáról is lenne mit reszelni. Egyébként én úgy vettem észre, minél többet reszelem, annál hamarabb lesz bőrkeményedésem :D Mindenesetre ne érezd magad emiatt rosszul, hiszen mindent megteszel azért, hogy jól nézz ki. Az igyekezet, a motiváció sokat számít, nem csak sarokreszelés, hanem az élet minden területén. Jó az, ha az ember igényes, törődik magával. Lehet, hogy a barátnődnek meg más miatt kell kisebb áldozatot hoznia.
2014. nov. 9. 16:11
 3/9 anonim ***** válasza:
Ezen semmi undorító nincs.
2014. nov. 9. 16:27
 4/9 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem arról van szó, hogy egészséges e a lába vagy sem. Én például nagyon hajlamos vagyok a bőrkeményedésre, pedig odafigyelek rá mindig kenem stb, még is mindig van ennyi... Irtó ronda a lábfejem, hosszúak a lábujjaim, a bal lábfejemen meg vigyorog egy gyönyörű bütyök is. Ez van! Ez nem egészség kérdése, hanem sokszor hajlam, mint ahogyan nálam is.

Egyébként semmi undorító nincs benne... Tökéletes ember kedves kérdező még nem született. Valakin ez a szebb, valakin meg más.

2014. nov. 9. 18:22
 5/9 anonim ***** válasza:

Akkor lenne undorító, ha el lenne hanyagolva. Amúgy meg ez is hajlam, ki milyen géneket örökölt. Aztán beleszól ég a testsúly, a cipő, a tisztálkodási szokások.

Az is igaz, hogy minél többet reszeli az ember a bőrkeményedést, annál inkább serkentjük az újraképződésre, hiszen azért van, mert ott jobban ki van téve a láb valamilyen behatásnak.

Este fürdés után én olivaolajjal - vagy kókuszolajjal szoktam bekenni a lábam, ráhúzok egy zoknit, és reggelre nagyon szép és puha lesz.

2014. nov. 9. 18:33
 6/9 A kérdező kommentje:

4.: Ez egyáltalán nem volt vicces -.-

Köszi a normális válaszokat :) Én is hajlamos vagyok rá, szerintem apától örökölhettem, mert neki is állandóan bőrkeményedéses a lába, pedig ő is be szokta kenni :/

2014. nov. 9. 18:34
 7/9 A kérdező kommentje:
Az a 4. válaszolóhoz szóló mondatom nem a 4. válaszolónak szólt xd Vagyis de, de azóta már kitörölték azt a választ :) Még mielőtt bárki félreértené T.T
2014. nov. 9. 21:51
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem sem kellett soha reszelnem,mindaddig,amíg valami hülye reklám hatására mégis lereszeltem. Azóta viszont rendszeresen kell és egyre gyakrabban,pedig be is szoktam kenni.
2014. nov. 10. 09:03
 9/9 anonim válasza:

Ez kicsit sem undorító szerintem. Egyébként a reszelés tényleg ideiglenesen segít csak, egyébként hosszú távon pont hogy serkenti a bőr megvastagodását. Főleg akkor ha az ember túlzottan lereszeli a bőrt. A szervezet ezt sérülésnek érzékeli és próbálja az irritált területen még ellenállóbbá, vastagabbá tenni a bőrt.

Néha próbáld meg elhagyni egy kicsit a reszelést és csak krémezni a lábad, lehet hogy idővel puhább lesz.

2016. ápr. 18. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!