Mitől alakul ki és hogyan távolítható el a bőrkeményedés?
A bőrkeményedés azért alakul ki, mert a láb védi önmagát a sérülések ellen. Szóval, ha a lábbelid pl. dörzsöli a talpad/lábujjaid, akkor azért alakul ki, hogy ne legyen sebes, inkább megerősödik a bőr.
Nekem a lábujjaim mögött a kis párna közepén volt, amíg magas sarkút hordtam (nem tűsarkút, csak 4-5 centiset), mert ott volt a súlypontom, vagy mi a szösz. Amióta nem hordok ilyet, nincs keményedésem.
A táncosoknak meg a harcművészeknek is azért van, mert mezítláb vannak, és "csúszkálnak", így ha nem erősödne meg a bőr a talpukon, szanaszét repedne a lábuk.
A csapvíznek ehhez nincs köze, a lábbeliddel lesz a probléma.
Ja, eltávolíttathatod pedikűrössel vagy otthon magadnak habkővel (párszáz forint), én utóbbival csináltam.
Első voltam.
Jaaaa... Na, az is van nekem az ujjaim tövében a tenyér részen, de nekem pl. az edzéstől, a húzódzkodó rúd miatt, mert nem használok kesztyűt.
Sokat cipekedsz? És nehezeket? Attól is kialakul, mert ugyanaz a helyzet, mint a lábon lévővel: védekezik a bőr és erősödik.
Kézen fogalmam sincs, hogy lehetne eltüntetni, meg kellene kérdezned egy manikűröst.
Megint első voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!