Mit csináljak a csúnya, töredezett hajammal?
Nemrég lett dauerolva a hajam, de elviselhetetlenül ronda lett. A dauer önmagában még nem törte le a hajam, de mióta benne van, muszáj vasalni, és a hajam vége már most (2 hete vasalom kb heti 5x) ronda, és olyan tapintása van kb, mint a smirglinek.:(
Tavaly jól elb*szta a fodrász, nagyon rövid lett (mindig bővel váll alá érő hajam volt, mivel az vagyok ÉN), és mostanra nőtt meg elviselhetőre, tehát vágatni semmiképp nem akarok. Mit tegyek rá, mit csináljak?:S
Minden reggel megmosom, aztán kivasalom. Tudom, hogy nem kéne, de egy nap alatt zsíros, és lelapul, meg el is fekszem könnyen, szóval muszáj reggelente mosnom. A vasalással sem tudok egy jó ideig leállni, mert ha göndören hagyom, akkor rettenetesen nevetséges, és simán szárítóval nem tudom kiegyenesíteni, annyira makacs.
Segítsetek valahogy légyszi....:(
Először is: Tényleg muszáj levágatnod legalább az eltöredezett részeit a hajadnak.
Másodszor is: Nézz utána olyan samponoknak, balzsamoknak, hajpakolásoknak, stb-nek amik arra vannak, hogy lassabban zsírosodjon a hajad, és moss ritkábban hajat akkor.
Harmadszor is: Ne vasald ilyen sokat! Én kb 1-2 hónapja vasalom, heti 1x és már nekem is letöredezett a hajam, szóval ma én vágtam magamnak le egy nagyon kicsit, mert megfigyeltem, hogy a fodrász hogyan vágja :P
Vasald max heti 2x-3x vagy annyiszor amennyiszer hajatmosol, a második pontomnak megfelelően.
Negyedszer is: A göndör szép, idén a hullámos és a göndör a divat, de ha neked nem tetszik, akkor hajmosás után fond be a hajad és úgy szárítsd meg, vagy úgy aludj el, ha meggondolnád magad, és nem reggel hanem este mosnál hajat.
Ötödször is: A zsírosodás elleni samponokat, balzsamokat kombináld töredezett hajra való samponnal, balzsammal, és használj töredezett hajra pakolásokat.
Hatodszor is: Hajvasalás előtt fújd be a hajad hajegyenesítő-hővédő szérummal.
Hetedszer is: Én ha simán csak vasalom a hajam akkor 4x-5x is át kell húznom mire szép egyenes, de ha egyszer áthúzom a vasalót, aztán ráfésülök, és mégegyszer áthúzom rajta a hajvasalót, akkor szép egyenes lesz a második húzásra.
Nyolcadszor is: Ennyi.
Tartsd be ezt a pár jó tanácsot mindig! és a hajaddal minden ok lesz!
Imádom a hullámos hajat, régebben is is volt dauerolva a hajam, de akkor nem így nézett ki... Most rettentő ronda, olyan aprók a hullámok, meg olyan bozontos az egész...:S
Hővédőm van a vasaláshoz, meg hajvégápolóm is, és balzsamot is használok a hajamra...
Dauerolva van a hajad és még így is zsírosodik??? Ennek azért érdemes lenne utána járni, mert ez túlzott faggyútermelésre utal.
De, hogy a kérdésre is válaszoljak... Azzal nincs gond, hogy naponta megmosod, mert már lerágott csont, hogy maga a hajmosás nem káros. A dauert egy idő után "kidobja" magából a haj. Addig pedig mi lenne, ha megbarátkoznál a copfos frizurákkal? Én régebben utáltam összefogni a hajam, még 40 fokban is kibontva hordtam, de kb. fél éve a copfra szavazok. Egyébként én is azért találtam ezt ki, hogy ne kelljen olyan gyakran vasalni. A következőt szoktam csinálni: begumizom lenn a tarkónál a hajamat. És kb. 3 cm-vel alá rakok még egy gumit, aztán újabb 3 cm-vel alá még egyet és így tovább. Százféle színű hajgumi létezik, így mindig a ruhámhoz tudok igazodni színben. A sima copf tényleg semmitmondó, ezért én inkább francia csattokat használok (amikor azért még úgy-ahogy egyenes a hajam a vasalás után), ezeket is különféle színekben vettem. Sőt, a kozmetikus azt mondta, hogy egy hátrafogott haj mindenképp erősebb sminket és hangsúlyosabb kiegészítőket igényel. Így aztán a smink színét és a fülbevalóm színét is összekombinálom a ruhámmal és a hajcsattal. Nagyon mutatós!!!
Írtad, hogy most végre megnőtt akkorára a hajad, hogy az már neked is tetszik. Nos, akkor csináld azt, hogy havonta csak 1 cm-t vágatsz a hajadból. Mivel a haj 1 hónap alatt átlagosan 1 cm-t nő, ugyanott tartasz ahonnan elindultál, a hajad nem lett rövidebb. Vágass minden hónapban 1 cm-t egészen addig amíg a töredezésnek a végére jártál. Közben ápold pakolásokkal. A hajvasalást meg csökkentsd le heti 1 alkalomra -mondjuk hétvégére, amikor bulizni vagy máshova mész. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!