Meddig tarthat a hajváltás? Hány hét vagy hónap?
Hullik a hajam fokozottan. Most voltam bőrgyógyásznál és vérvételen. A vérsüllyedésem kicsit magasabb. Azt mondta az orvos, hogy szerinte ettől nem lehet, egészségesnek taláta a hajamat. Szerinte hajváltás. A fodrászom is azt mondta. 3 hete hullik, nem festem, nem dauerolom es nem roncsolom semmivel. Mégis vannak olyan napok, amikor 88 szál is kijön. Más napokon meg max 40. Ilyet még nem tapasztaltam. Régen 30 szál, ha kijött egy nap. Különösen a frufru részről jön ki sok. Napi 15 szál.
Meddig tart a hajváltás, mert esküszöm megzavarodok.?!
Napi 100 szál a normális hajhullás, szóval nyugodj meg, nem fogsz megkopaszodni. A hajváltás azt jelenti, hogy adott hajmennyiség kihullik naponta és a helyére nő másik. Nem azt jelenti, hogy 3 hét alatt lecserélődik a teljes hajkoronád. Tudtommal hétévente cserélődik ki a teljes haj.
Ilyenkor (ősszel-télen) egyébként is jobban hullik a haj, szóval valószínűleg azért ugrott meg a kihullott hajszálak száma.
De időben megddig tarthat még? Már feésülködni, meg hajat mosni sem merek.
Akár kitől kérdezem, nem kapok erre választ.
Mondom, hogy 7 évig tart a tejles hajváltás. Összel-télen jobban hullik, tavasszal-nyáron kevésbé. Nyugi!!! Ez nem hajhullás, csak normális váltás és minden nap fog hullani. Eddig is minden nap hullott, ezután is minden nap fog.
És fésülködj, moss hajat, mert azok a szálak, amik ki akarnak hullani, akkor is kihullanak, ha hozzá sem nyúlsz a hajadhoz.
Nem. Ősszel-télen fog ennyire hullani, tavasszal-nyáron megint kevésbé. Nem értem, hogy nem érted, amit mondok.
És 7 év a teljes hajváltál vagyis annyi idő alatt cserélődik le a teljes hajkorona. Utána ugyanúgy folytatódik, mert újra le kell cserélődnie. Szóval 7 évente újul meg teljesen, de folyamatosan cserélődik.
Köszi! Nagyon sokat segítettél, egy fodrász meg egy orvos nem volt képes normálisan elmondani.
Még egy kérdés. Ha beszínezem, akkor még ettől is jobban fog hullani?
Azért aggódtam ennyire, mert nagyon vékony szálú, gyenge hajam van, de hosszú. Mindig mindenkitől azt hallom, hogy ki fog hullani egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!