Adhatok Alfaparf festékhez Kallos oxit? És mennyi kell belőle?
Van Kallos oxi 100 forintért, és van valami 1 literes oxi, szóval alfaparfosat nem árulnak nálunk. Na akkor ez most így hogy van? Nem kell nekem 1 liter...
A másik kérdésem az, hogy nem értek a fodrászkellékes festékekhez, és hogy mennyit kell adni hozzájuk az oxiból. Középbarna hajam van, és rezes vöröset szeretnék, nem azt a legvilágosabbat, de kb. 7-es színmélységűt. Nem merek venni festéket, mert nem tudom kikeverni, és nincs ki segítsen. A fodrász drága lenne, nem is járok vissza senkihez, szóval tanácsot gondolom, nem osztogatnak ingyen. A fodrászkellékes néni a kérdéseimre azt mondta, miért nem megyek el fodrászhoz, szóval nem hiszem, hogy nagyon otthon van a hajfestésben... Tanácsok?
Előre is köszi.
Hosszú hajam van, így egy festés 10ezer forint felett kezdődne... Meg a fodrászoknak az a mániájuk, hogy le kell szívni a hajat, azt meg én nem szeretném.
Nem csak Alfaparf létezik, tudom, de ezt is dicsérik például. Van még 1-2 termékcsalád, ami tetszik, de a kérdés lényege igazából az volt, keverhetek-e Kallos oxival más márkájú festéket.
Nem minden fodrász fest 10 ezer felett hosszú hajat, bár attól is függ, mennyi munka van vele.
Hogy szeretik leszívatni az nem igaz, csak akkor, ha szükséges a végeredményhez. Ők tudják, mit miért és mivel kell csinálni.
Ha nem festett a hajad, akkor nem kell elővilágosítás, elég a hajfesték. A festékekhez lehet más gyártójú oxidálószert keverni, de mindig a saját márkával lesz a legjobb az eremény. Az alfaparfot 1:1,5 arányban szokták keverni, de ennek mindig szerepelnie kell a dobozon, vagy a benne levő használati utasításon, azt pedig sosem árt elolvasni.
De az mit jelent, hogy 1:1,5 arányban?
Egyébként nem tudom, festettnek számít-e a hajam. Legutóbb vettem egy vöröset, de sötétlila lett belőle, így aszkorbinsavas pakolással leszedtem. Jelenleg elég szép gesztenye színe van, kb. 6-os színmélységű. Szerintem az eredetim is 6-os, csak éppen barna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!