Sokan levágattátok a hajatokat esküvő vagy szülés után?
24 éves vagyok. 1 hónapja volt az esküvőnk. Majdnem fenékig érő hosszú hajam volt ami kibontva hordtam. Nem túlzottan ragaszkodtam a hosszú hajhoz, de még korábban nem gondoltam arra sem, hogy le kéne vágatnom. Anyukám és az anyósom rendszeresen azzal traktált, hogy le kéne vágatnom, mert már asszony vagyok és a hosszú haj egyáltalán nem áll jól.
Megkérdeztem a férjemet és Ő is azzal ért egyet, hogy most már le kéne vágatnom rövidebb fazonra.
A múlt héten elmentem a fodrászhoz és váll fölé érőre vágattam. A férjemnek tetszett, de megjgyzte, hogy nem pont ilynre gondolt. Anyukám és az anyósom azt monta, hogy ez még mindig hosszú. Azt hitték, hogy teljesen rövidre fogom vágatni. Nekem még soha nem volt rövid hajaam, de addig győzködtek amíg belementem abba, hogy kipróbáljam a rövidet. A sogornőm az fodrász és anyumék megbeszélték vele, hogy ha átjön akkor majd Ő levágja a hajamat. Én teljesen rábíztam a frizurát. Nagyon rövidre lett vágva és hátul géppel jól felnyírta. Szerintem túl rövid lett, de végül is nem lett rossz.
Ti hagytátok volna, hogy rábeszéljenek a rövid hajra?
Itt arról van szó, hogy a férje régen szerette hosszú hajjal a kérdezőt, úgy is vette feleségül, erre egy begyöpösödött gondolkodásmód miatt 3-an rábeszélték, rákényszerítették, hogy vágassa le!! Itt nem arról van szó, hogy a pasim lila hajjal jön haza, én azt mondom fúj, erre ő elhagy... Hanem arról, hogy ezzel kezdődött el a "slamposító hadművelet". Légy kerekded, mert az az asszonyos.. Ne légy kihívó, már elkeltél.. stb. Az is elég szomorú, ha az ember lánya magától válik (igénytelen értelemben) asszonyossá, nemhogy mások elvárása miatt váljon meg a hajától, meg még ki tudja mi következik még. Én magam közöltem volna a nemtetszésemet, és ha tovább erőltetik, akkor megmondom, hogy szó se róla, inkább elválok, ilyen embernek nem maradok a felesége, anyám meg elmehet a p icsába, mert nem engem védett.
És mindezt úgy mondom, hogy levágtam a hajam - de nem mások nyomására.
Felelve a kérdező kérdésére.: "Sokan levágattátok a hajatokat esküvő vagy szülés után?" - IGEN!
Én esküvő után egyből levágattam a hosszú hajamat rövidre. Nem volt belőle otthon konfliktus. Én bejelentettem előre a férjemnek, hogy esküvő után rövid hajú leszek és szinte biztos, hogy többet nem növesztem meg. A férjem azt mondta, hogy Ő nem a hajam miatt vett feleségül! Anyám és az anyósom is helyeselte a dolgot. Nálunk mindenki rövid hajú és én sem akartam kilógni a sorból, másrészt sokkal praktikusabb és kezelhetőbb a rövid haj.
Tehát kedves Kérdező!: - Jól tetted, hogy levágattad!
Én is fiatalon házasodtam (21 évesen) és mégsem volt dilemma nekem az, hogy levágassam a hajam rövidre. Amikor megszületett a lányom, akkor még rövidebbre vágattam.
Egyébként ha nekem tetszik, a férjemnek tetszik, a családomnak tetszik, akkor mi a gond? :)
Kedves 13-as válaszoló!
Te saját elhatározásból vágattad, a kérdező pedig külső nyomás miatt. Ez hatalmas különbség.
Az a gond, 13-as, hogy neki eszében sem volt, rábeszélték, hülye indokkal.
Mellesleg, a tied is elég hülye indok, mi az, hogy azért kell rövid hajnak lennie, mert másnak is rövid, meg esküvő után? De ez legalább a saját döntésed volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!