Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hogyan tudnám megnöveszteni...

Hogyan tudnám megnöveszteni gyorsan a hajam?

Figyelt kérdés
Sziasztok. tavaly nyáron levágattam a hajamat ami már elég hosszú volt (mell alá ért).Mikor levágattam a nyakam közepéig érő lett. Azóta folyamatosan próbálom növeszteni de nem nő. még csak a vállamig ér.Töredezik is, de nem akarom levágatni mert akkor rövid lesz nagyon.Már próbáltam a ricinus olajat is de semmit nem használt. Esetleg valamit tudnátok amitől gyorsabban nőne ? Előre is köszönöm
2014. szept. 21. 09:54
 1/6 anonim ***** válasza:

Nos, lássuk! :)

Először is muszáj levágatnod a töredezett végeket, ugyanis az nagyon visszafogja a hajat a növekedésben. Nekem úgy magyarázta el a fodrászom, hogy ha töredezett a vége, akkor a hajhagymából a sok tápanyag meg vitamin próbálja "helyrehozni" a hajvégeket, és így nem tud "koncentrálni" arra, hogy inkább nőnie kéne. Viccesen hangzik, de tényleg így van. :)

Ha levágattad, utána kerülni kell a hajvasalót, hajszárítót (az utóbbi mondjuk mehet hővédő spray-el), és TILOS a törölközővel dörzsölni a hajat, miután megmostad, mert az olyannyira károsítja, mintha vasalnád. Majd vegyél jó minőségű (!) hajvégápolót, erre ne sajnáld a pénzt, hiszen keveset kell belőle használni, tényleg csak a hajvégekre kell. Jó, nyílván nem kell több tízezrest megvenni, de a minimum legyen a Gliss Kur.

Ha összefogod a hajad, akkor ne kösd meg túl erősen a copfot, az is árt neki nagyon!

Amit még ajánlani tudok, az a Hair Clinic kapszula, kicsit drága, de használ.

Most hírtelen ennyi jutott eszembe, bocsi ha hosszú vagy értelmetlen lett. :)

2014. szept. 21. 10:40
 2/6 anonim ***** válasza:

"Nekem úgy magyarázta el a fodrászom, hogy ha töredezett a vége, akkor a hajhagymából a sok tápanyag meg vitamin próbálja "helyrehozni" a hajvégeket, és így nem tud "koncentrálni" arra, hogy inkább nőnie kéne. Viccesen hangzik, de tényleg így van. :) "

viccesen hangzik, de egyáltalán nincs így. Középiskolás biosz órára sem járt ezek szerint a fodrászod, nem hogy rendes fodrász képzére: a haj nem élő szövet, nincs sem vér, sem lég, sem zsigeri sem semmilyen keringése!!!! A hajvégeket semmi sem próbálja helyrehozni, mivel a hajhagyma nem egy gondolkodó szerv ezért halvány lila gőze sincsen, hogy mi van a belőle kinőtt hajszál végével. Azért nem nő, mert ami kinő, annyi le is törik a végéből, mivel töredezett.

Ha nem vágatod le, akkor eljön majd az az állapot is, ahol már több fog letörni mint nőni és egyre rövidebb lesz. Sok ilyen volt a környezetemben nem túl szép látvány.

-egyébként végeztem fodrászati képzést, de egy kis középiskolás biosz órát sem ártana néha komolyan venni 1-2 "fodrász" kolleginának -

2014. szept. 21. 11:45
 3/6 anonim ***** válasza:
Akkor elnézést. A Hajas fodrászatba járok, ott mondták ezt nekem. De lehet, hogy nem igaz. De le kell vágatni, az a lényeg. :D
2014. szept. 21. 12:07
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:)hát de akkor megint nagyon rövid lesz:( Viszont hallottam már vitaminokról meg kalciumról ami elvileg segíti a haj növekedését esetleg arról nem hallott valaki?:|:)
2014. szept. 21. 14:47
 5/6 anonim ***** válasza:

elsőnek :

komolyan én szégyellem ilyenkor magam, hogy ilyen "fodrászok"-at alkalmaznak, főleg neves helyeken. :/ A hajunk felépítése középsulis anyag, hihetetlen, hogy van aki még a fodrászképzőt is elvégzi, mikor ilyen hiányosságai vannak a szakmájából.

Szerintem inkább keress egy jobb fodrászt mielőtt még azt is beadja neked, hogy a szőkítés nem káros, sőt még jót is tesz :P

2. voltam :)

2014. szept. 21. 15:57
 6/6 A kérdező kommentje:
Megfogadtam és levágattam a hajamból a töredezett részt.. nagyon rövid lett:(( most hogyan ápoljam?
2014. szept. 21. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!