Hogyan tudnám megnöveszteni gyorsan a hajam?
Nos, lássuk! :)
Először is muszáj levágatnod a töredezett végeket, ugyanis az nagyon visszafogja a hajat a növekedésben. Nekem úgy magyarázta el a fodrászom, hogy ha töredezett a vége, akkor a hajhagymából a sok tápanyag meg vitamin próbálja "helyrehozni" a hajvégeket, és így nem tud "koncentrálni" arra, hogy inkább nőnie kéne. Viccesen hangzik, de tényleg így van. :)
Ha levágattad, utána kerülni kell a hajvasalót, hajszárítót (az utóbbi mondjuk mehet hővédő spray-el), és TILOS a törölközővel dörzsölni a hajat, miután megmostad, mert az olyannyira károsítja, mintha vasalnád. Majd vegyél jó minőségű (!) hajvégápolót, erre ne sajnáld a pénzt, hiszen keveset kell belőle használni, tényleg csak a hajvégekre kell. Jó, nyílván nem kell több tízezrest megvenni, de a minimum legyen a Gliss Kur.
Ha összefogod a hajad, akkor ne kösd meg túl erősen a copfot, az is árt neki nagyon!
Amit még ajánlani tudok, az a Hair Clinic kapszula, kicsit drága, de használ.
Most hírtelen ennyi jutott eszembe, bocsi ha hosszú vagy értelmetlen lett. :)
"Nekem úgy magyarázta el a fodrászom, hogy ha töredezett a vége, akkor a hajhagymából a sok tápanyag meg vitamin próbálja "helyrehozni" a hajvégeket, és így nem tud "koncentrálni" arra, hogy inkább nőnie kéne. Viccesen hangzik, de tényleg így van. :) "
viccesen hangzik, de egyáltalán nincs így. Középiskolás biosz órára sem járt ezek szerint a fodrászod, nem hogy rendes fodrász képzére: a haj nem élő szövet, nincs sem vér, sem lég, sem zsigeri sem semmilyen keringése!!!! A hajvégeket semmi sem próbálja helyrehozni, mivel a hajhagyma nem egy gondolkodó szerv ezért halvány lila gőze sincsen, hogy mi van a belőle kinőtt hajszál végével. Azért nem nő, mert ami kinő, annyi le is törik a végéből, mivel töredezett.
Ha nem vágatod le, akkor eljön majd az az állapot is, ahol már több fog letörni mint nőni és egyre rövidebb lesz. Sok ilyen volt a környezetemben nem túl szép látvány.
-egyébként végeztem fodrászati képzést, de egy kis középiskolás biosz órát sem ártana néha komolyan venni 1-2 "fodrász" kolleginának -
elsőnek :
komolyan én szégyellem ilyenkor magam, hogy ilyen "fodrászok"-at alkalmaznak, főleg neves helyeken. :/ A hajunk felépítése középsulis anyag, hihetetlen, hogy van aki még a fodrászképzőt is elvégzi, mikor ilyen hiányosságai vannak a szakmájából.
Szerintem inkább keress egy jobb fodrászt mielőtt még azt is beadja neked, hogy a szőkítés nem káros, sőt még jót is tesz :P
2. voltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!