Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mi az öregedés oka? Mit...

Mi az öregedés oka? Mit tegyek, hogy minél tovább maradhassak fiatalos és fitt?

Figyelt kérdés
2014. szept. 19. 17:20
 1/4 anonim ***** válasza:

Olyan a genetikánk,hogy öregszünk :D


Igyál sok folyadékot, ne stresszelj, mozogj-amennyit tudsz.

2014. szept. 19. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Dolgozz sokat, foglald el magad értelmes dolgokkal, és minél kevesebb sminket használj.
2014. szept. 19. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Valószínűleg a telomer rövidülése okozza az öregedést (illetve részben az is9 - mai tudásunk szerint. De van olyan elmélet, hogy mitokondriális eredetű.

Ne egyél szar kaját, és sportolj sokat - lehetőleg ne ilyen p-nalegyezgetést, hogy kocogás meg biciklizés, hanem mondjuk súlyzós edzést, vagy saját testsúlyos edzést, azt is úgy, hogy ne vágja tönkre az ízületeidet idő előtt.

2014. szept. 19. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 The answer ***** válasza:

Utolsó adta a legjobb választ. Minél kevesebb egyszerű szénhidrát, egészséges szénhidrát-protein-ballaszt-zsír bevitel, megfelelő minőségbne; rendszeres testmozgás, fizikai és mentális aktivitás. Alapvetően egészséges életmód. Amit ezen felül lehet tenni: antioxidánsok bevitele táplálékkiegészítőkkel. Energiamegvonásos táplálkozás. Egyes kutatások szerint a transz-rezveratrol bevitele ugyanolyan hatást vált ki, mint az energiamegvonásos táplálkozás, vagyis a DNS telomeráz rövidülését gátolja osztódáskor, ez által növelve az élettartamot. A transz-rezveratrol maga is egy erős antioxidáns, de ajánlott még L-aszkorbinsav (napi 1,5-2 grammtól elosztva nem lesz bajos, vese / húgyköved, ha nem eszel mellé Ca-ot), alfa-tokoferol (vagy ennek acetátja), különféle flavonoid típusú vegyületek (főleg citrus-flavonoidok). Továbbá EGCG (epigallo-katekin-3-gallát) kiegészítő (a zold teában is ez a legfőbb antioxidáns összetevő, így ajánlott napi 8 csésze zöld vagy fehér tea fogyasztása (japán átlag), ellagsav (gránátalma legfőbb antioxidánsa) ami különösen jó a szív és keringési rendszernek. Ajánlott még: Q10 koenzim, K 1&2-vitamonok, D3-vitamin, B-vitaminok, retinol. A sort sokmindennel folytathatnám, de ezek a legfőbb gátló anyagok, nem mind antioxidáns, több egyszerűen daganatmegelőző hatással bír.

Anioxidánsokra a szervezetben lezajló metabolikus folyamatok során létrejövő ROS (reactive oxigen species - magyarul szabadgyököknek nevezett molekula-ionok) részecskék "bfogására", semlegesítésére van szükség. Keletkez(het)nek még stressz és környezeti határok által is. Ha gondolod kifejtem bővebben is a biokémiai hátterét.


Táplálkozáshoz: részben hidrogénezett (általában növényi) zsírok abszolúőt kerülendők (sok-sok élelmiszerben fellelhetőek, noha már csupán 2%-ban tartalmazhatnak ilyet az élelmiszerek január óta), SZÍVGYILKOS vegyületek egy szóval leírva, melyek vészesen rövidítik a várható élettartamot, drámai mértékben növelve az ischemiás megbetegedés / elhalálozás kockázatát.


Édesítőszerek: többségükben semmi káros nincs, aszpartám teljesen biztonságos, ezt is kifejtem bővebbe, ha érdekel, de oldalakat írhatnék róla. Egyszerű cukoralkoholok: pl: xilit, azaz nyírfacukor, ezek nem teljesen energiamentesek, de fenti xilit pl. 40%-kal kevesebb ÍE-t tartalmaz a szacharózhoz képest, és nem árt a fogaknak sem, míg glikémiás indexe sem magas.

Tartósítószerek: általában nem károsak, van néhány kivétel, aki mindenképpen kerülendő: E250 és E251, azaz nátrium-nitrit, és na-nitrát, főleg hústermékek tartósítására (botulinum baktérium (toxinja) ellen ==> botox, az egyik legerősebb idegméreg a természetben), valamint szép rózsaszín árnyalatot kölcsönös a húsnak, DE proteinekkel (főleg hevítés hatására, de más körülmények között is) rendkívül karcinogén nitrózaminok keletkeznek belőlük. Nem fogom fel, miért ne tiltották még be a nitriteket (és nitrátokat, mivel a gyomor savas közegében könnyen redukálódik a nitrát-ion), mint élelmiszeripari alapanyagokat.

Színezékek: van, ami kifejzetten káros (bizonyos szénhidrogén származékok rákkeltő hatással bírhatnak), míg mások kifejezetten előnyös hatással is bírhatnak (pl. ß-karotin, antioxidáns, mint retinol provitamin),


Rengeteg dolgot tudnéák még írni a témában, de most inkább csak össze-vissza bele-belekaptam bizonyos dolgokba / anyagokba, jelezvén mekkora téma is ez, könyveket lehetne írni róla.


Ha kérdésed van írj privátot, igyekszem válaszolni legjobb tudásom szerint.

2014. szept. 21. 01:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!