Van értelme a hajápolásnak, ha továbbra is festem a hajam?
Nagyon töredezett volt a hajam vége,mivel sokáig minden nap vasaltam. fodrász jó 10-15 cm-t levágott belőle, hiszen panaszkodtam, hogy nem is veszem észre hogy nőne a hajam, azt mondta ez miatt,mert folyamatosan törik vissza.
Na,most egyébként se volt túl hosszú a hajam,de így hogy le is lett vágva, nagyon rövidnek tartom,és nem tetszik.
Minél előbb szeretném megnöveszteni, és most már figyelek arra, hogy nem vasalom,sütöm egyáltalán.
Nem is szárítom meg sűrűn, ha mégis,akkor hővédőt fújok rá.
Viszont továbbra is festem. Vörösre, és feketére. Tudom hogy ez nem jó, de nem nagyon szeretem a barna hajszínemet, és évek óta nem voltam barna.
Amivel ápolom a hajam: hetente 2x mosom meg, hajmosás előtt bánfi hajszesszel fújom be a fejbőrömet, belemasszírozom, és vagy kókuszolajat, vagy ricinusolajat kenek a hajam hosszára (szóval nem a fejbőrre, oda csak a hajszesz megy).. pár óráig ezt rajta hagyom, aztán mosom meg.
Viszont mikor frissen festve a hajam, akkor nem tehetek rá,ilyen pakolást,mert nagyon kiszívja a színét, így festés után 2 hétig nem szoktam ezeket használni.
szerintetek ennek így mennyi értelme van?
Persze hogy van értelme, viszont a ricinust inkább cseréld le argán olajra. Használd azt hajfestések utáni hetekben, nekem sose bántotta a festett hajamat. Habár fodrászkellékes színrögzítő sampont is használok, ami nem olcsó, de nagyon hatásos.
A fekete hajfesték a legkárosabb, ahelyett szerintem valami mást nem ártana keresni. Mondjuk így hogy sötét színekre fested a hajad simán elég lenne valami színező sampon vagy kíméletes (nem tartós) hajszínező is rá. Az is befogja, igaz gyakrabban kell használni, de mondjuk a színező sampon használata nem egy hosszas és bonyolult dolog, na meg olcsó is. (Venita, Joanna márkákra gondolok, ha esetleg nem ismernéd)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!