Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Tisztálkodási, és sminkszerekr...

Tisztálkodási, és sminkszerekre havi 15-30 ezer forint? Ez csak szerintem sok? Hogyan lehetne csökkenteni?

Figyelt kérdés
Olyan elegem van már, hogy megveszek pár dolgot, csak amit muszáj, ami elfogyott, és a pénztárnál ilyen árakat közölnek. Nyilván attól is függ hogy mi kell éppen, hogy csak 2-3 dolog, vagy pont minden fogyóban van. Zavar a dolog mert a fizetésem kevés ehhez az összeghez. Azzal próbálkoztam eddig hogy olcsóbb, márka nélküli termékeket vettem, de tulajdonképpen mindegyik csalódás volt, némelyik használhatatlan. Pedig így is sima drogériában kapható kategóriát használok, semmi luxus, pl: Nivea, Colgate, Maybelline stb. De már annyi csalódás ért mikor vettem egy olcsóbb terméket, és végül mindig arra jutottam hogy csak a jól bevált megszokott dolgok. De a spórolás meg elengedhetetlen.
2014. szept. 5. 18:14
 1/7 anonim ***** válasza:

Sose értettem az ilyen kérdéseket, de mindegy...

Írj nekünk egy listát mit veszel havonta ennyiért. Mert én ha akarnék sem tudnék ennyit elkölteni havonta ilyesmikre, mivel nincs ennyi mindenre szükség, halmozni meg minek? Persze ha mindenből 5-10ezer forintosat veszel akkor talán kijön. De akkor meg nyilvánvaló hogy hol a gond.

2014. szept. 5. 18:26
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem tudok konkrét listát, mert minden hónapban más kell, van ami havonta, van ami mondjuk csak 3 havonta, ezért is van ekkora eltérés hogy 15-30 között. De amúgy a következő dolgok: Tusfürdő, borotva, szőrtelenítőkrém, vattakorong, fültisztító pálcika, fogkrém, fogselyem, szájvíz, sminklemosó, habzó arclemosó, tonik, arcradír, sampon, balzsam, kifésülő spray, hajhab, hajlakk, hajfesték, körömlakk, körömlakklemosó, tampon, tisztasági betét, nedves törlőkendő, testápoló, kézkrém, dezodor, parfüm, kontaktlencse folyadék, alapozó, púder, bronzosító, szájfény, labello, szemhéjpúder, szemceruza, tus, szempillaspirál.
2014. szept. 5. 19:03
 3/7 anonim ***** válasza:
Kéztörlőkendő helyett vegyél gélt, az sokkal lassabban fogy. Pl. Körömlakk és sminklemosó sem kell minden hónapban. A sminkcuccok sem fogynak olyan gyorsan. Én totál megszállott vagyok, felvásárolnám havonta a komplett DM-et, ha tehetném, mégis max 5000-t költök ilyenekre egy hónapban. Az is rengeteg, tényleg függő vagyok én is.
2014. szept. 5. 20:35
 4/7 anonim ***** válasza:
Hát ez tényleg sok! Nem tudom, hogy a fenébe tudsz elkölteni kozmetikumokra ennyit... :D Helyedben listát írnék, miből mi kell, ha nagyobb kiszerelésűt veszel, az továbbtart és hosszabbtávon olcsóbb is. (Pl. 32/64 db-os tampon, 16 tekercs WC-papír, 400 ml sampon stb.)
2014. szept. 5. 21:08
 5/7 anonim ***** válasza:
Én azt gondolom nem pont a mennyiséggel van a gond, mert még így mindent összeszámolva sem jönne ki nekem 15ezerre mindez. Szóval nálad inkább azzal van gond, hogy azt hiszed jobb az ami drága és márkás... Próbáltál már úgy vásárolni, hogy az összetételét nézed és azt hogy mennyire jó termék? Nem azt hogy mit reklámoznak agyon és minek mi a márkája? Mert akkor rájönnél hogy bio cuccokkal csomó mindent helyettesíthetnél, ezek jobbak a bőrödnek, hajadnak, és sokszor olcsóbbak is. Ezen kívül minden drogériának vannak saját márkás olcsó cuccai, amik szintén természetesebbek általában és ugyanazt tudják mint márkás drága társaik.
2014. szept. 5. 22:17
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát, én úgy számoltam, hogy ha ezekből úgy alakul, hogy egyszerre fogysz ki, akkor az nem noname termékekből bizony van vagy 20000 Ft.

Én azt tudom javasolni, hogy ha tusfürdőből vagy pl. samponból mindig ugyanazt a fajtát veszed, akkor talán érdemes lenne a nagyobb kiszerelésekbe beruházni, vagy mint előttem írták, tamponból, tisztasági betétből is, mert általában darabra/liter árra azok olcsóbban jönnek ki. Illetve figyeld az akciókat, ha valami, amit használni szoktál épp le van akciózva, akkor vedd meg akciósan. Ha épp még nincs is kifogyva, ezek a dolgok több hónapig, akár egy évig is megőrzik a minőségüket. Talán így az első 1-2 hónapban még úgy fog tűnni, hogy még többet költöttél, de hosszútávon meg fog térülni.

A minőségből nem muszály lejjebb adni, ha semmi módon nem válnak be az olcsó termékek, és mind csalódást okoz, de van 1-2 termék, ami azért felveszi a versenyt a drágábbakkal.

És még annyit, hogy ha van a közelben százforintos bolt, oda is bekukkanthatsz, mert én a minap egy a tescoban 7-800 Ft-os kézkrémet vettem meg 500-ért, igaz, magyar felirata nem volt, csak egy gagyi, ráragasztott 2 mondatos cimkéje, viszont ennek ellenére nem hamisítvány, hanem eredeti (csak külföldre szánt/külföldről olcsón behozott). A választék is kevesebb, de ha pont van, ami nekem kell, és jó árban van, akkor máris spóroltam egy keveset. :)

2014. szept. 5. 23:58
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem próbáld ki, hogy akárhol vásárolsz, DM/Rossmann/Tesco, mindenhol csakis a sajátmárkás holmikat vedd: Balea, Isana, Rival de Loop stb. Szerintem kell hogy csökkenjen az összeg már csak ennyitől. Én nem szoktam csalódni bennük. Egy Balea tusi 200Ft, mitől rosszabb mint egy Palmolive? A Dm-es fogkréme a kedvencem, nem csíp, nem ragacsos, hatalmas tubus fillérekért. A fogselyem 100m fillérekért, estig sorolhatnám.
2014. szept. 6. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!