Géllakk leoldása, vagy reszelés? Mit csináltam rosszul?
Sziasztok!
Néhány hónapja kaptam egy géllakk készletet, hogy itthon is tökéletes manikűrt tudjak magamnak készíteni. Miután megkaptam, elmentem egy 4 órás "tanfolyamra", aminek az otthoni géllakkozás volt a témája. A tanfolyamon minden szuperül ment.
Néhány hétre rá itthon kipróbáltam a házi készletet (Master Nails és Moyra termékek.)
Előkészítés, bolyhozás, primer, bond, egy réteg alaplakk, egy színes, fehér a körömvégre, fedőlakk. Közben persze lámpáztam is, ahogyan azt a tanfolyamon elmondták.
Helyenként összekentem véletlenül a körömágybőrömet, így három-négy nap után sajnos fellevegősödött az egyik, gondoltam leszedem.
A tanfolyamon azt mondták, hogy a gél lakk 100 százalékos acetonnal leoldható. Szépen megreszeltem a lakk tetejét, kis vattadarabokra pedig 100%-os acetont tettem, bebugyoláltam a körmömet alufóliába, és vártam. És vártam. És még mindig vártam, de alig történt valami. Mivel azt mondták, hogy áztatni is lehet, így a vegyszerálló tálkába szépen öntöttem az acetonból, és bő 30 percig áztattam a körmömet a vegyszerben, amikor egyszercsak fájdalmat éreztem az egyik ujjamnál, konkrétan "összeugrott" a körmöm...
Nagy küzdelmek árán reszeltem-toltam-szenvedtem le a gélt a kezemről, az eredmény papírvékony, fájó körmök.
Ez tényleg ennyire macerás? Mit csináltam rosszul?
Na, ez a tipikus esete a tanfolyamnak nevezhető pénzkidobásnak...Lassan már agysebész OKJ-s képzés is lesz, fél év alatt phd...
"mivel azt mondták, áztatni is lehet"...Igen lehet, max. 5 percig, mert az aceton rettentően kiszárítja, és irritálhatja a bőrt és a körmöket. Áztat, reszel, áztat, reszel. Mivel ilyen helyeken 4 óra alatt nem lehet semmit elsajátítani, ezért a normális reszelési technikát se tudhatod. Javaslom, hogy vedd fel a kapcsolatot egy szakképzett körmössel, aki segít neked. Továbbá azt is javaslom, hogy amíg a körmöd nem erősödik meg, ne tegyél rá semmit, ne reszelgesd.
azért kezdett levegősödni,mert a bőrre is ment
előkészítésként szerintem elég a bolyhozás,nail prep. ha primert is raksz meg bondot és alaplakkot is,akkor az jelentősen megnöveli az oldási időt
meg anyagtól is függ.van olyan alaplakk ami szuperül oldódik,de van ami nem.. ki kell tapasztalni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!