Ha fél év alatt nem állt át a hajam a heti két hajmosásra, már nem is fog?
Két hónapig heti háromszor mostam, mert untam, hogy heti kettő mellett botrányos. Majdnem fél éve visszaálltam megint a heti kettőre, mert olvastam, hogy a gyakrabb káros.
Amikor 4. napos a hajam, olyankor már nem tudok utcára menni, mert egybeáll az egész, és bleeee....
Sose szokja már meg a heti 2-t?
Nekem már visszaállt arra, hogy 4 naponta mosom, pedig előtte háromnaponta mostam, sőt, volt, hogy kétnaponta.
Ha zsíros/olajos kajákat eszel, sokat nassolsz és kevés vizet iszol, akkor az is hatással van a hajra (pont úgy, mint az arcbőrre).
Egyél egészséges kajákat (nem Mekit, Burgert, meg egyéb darált hulladékot, félkész "ételeket"), sok zöldséggel/gyümölccsel, igyál rengeteg vizet (üdítőket, energiaitalokat felejtsd el). Ez is javítani fog a hajad állapotán.
Nem járok gyorsétterembe, nem eszek zsíros kajákat, sok folyadékot iszok.
Ez az állapot tini korban kezdődött, akkoriban is heti kétszer mostam, de mindig csúnya volt két nap után.
Ez a módszer csak akkor működik, hogyha azért zsírosodik gyorsan, mert szétszárítod a samponnal. Ha alapból ilyen a fejbőröd, akkor ilyen. Ha még kamaszkorban vagy, akkor idővel változhat.
A heti 3 hajmosás sem vészes, ha ennyiszer kell mosni, akkor ennyiszer. A lényeg, hogy megfelelő és kímélő sampont használj. Az sem állapot, ha ronda, ráadásul felkaparod, meg hullani kezd amiért zsíros.
Az igaz, hogy az életmód befolyásolhatja. Meg a hajviselet is. A környezet, amiben élsz. A hajápolási, hajformázási szokások. Hormonális problémák, stb.
genetika többnyire.
Én több mint 1 ÉVIG próbáltam húzni, hogy hátha beáll kevesebb mosásra....szerintem kitaláltad, hogy nem sikerült. Így mosom gyakrabban kímélő samponnal és gyönyörű egészséges így is. Csak persze időben több :)
Köszi a válaszokat :)
Már nem vagyok épp tini. De a genetika lehet, mert apukámnak is ugyanilyen a haja, ő is 2-3 naponta mossa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!