Van valakinek egy jól bevált praktikája, amitől egy kicsit gyorsabban nő a haj?
A kókuszzsírnak (=olajnak=vajnak) nem egy fajtája, hanem két fajtája létezik! A szűrtet főzésre, a szüzet pedig szépségápolásra használják leginkább. Olvass előbb utána, mielőtt kijelentesz dolgokat.
Egy kis infó róla:
Alapvetően a kókuszzsírnak csak két típusa létezik: RBD (szűrt) és a szűz. Az összes többi csak ennek a kettőnek a változata. A különbség köztük azon múlik, hogy milyen hosszú a feldolgozási folyamat és milyen a felhasznált kókuszdió minősége.
Szűrt:
- Az ételek elkészítésénél és a kozmetikában leggyakrabban használt zsír.
- Alapos feldolgozáson esik át.
- Finomított, fehérített, szagtalanított.
- Szárított kókuszból készítik.
- Ezzel célszerű főzni, de használhatjuk bőr és hajápolásra is.
Szűz:
- Kevésbé erős finomításon esik (általában alacsonyabb hőfokon történik).
- Friss kókuszdióból készül.
- Mivel nem magas a hőmérséklet és nem használnak vegyi oldóanyagokat, a zsír megtartja a természetes fitokemikáliáit (növényi anyagok),
- Ami egy jellegzetes, szelíd kókusz ízt és illatot kölcsönöz.
A kókuszolaj, mint szépségápoló:
Bőrre:
-Testre: Testápolóként, Fürdőolajként
- Arcra: nyugtatja az irritált, érzékeny bőrt, ajakápolóként, ránctalanító helyett, sminklemosóként
Hajra:
-Hajpakolásként száraz, töredezett hajra vagy korpás fejbőr ellen
-Hajvégápolóként
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!