Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Megéri tönkretenni a hajamat...

Megéri tönkretenni a hajamat a szépségért?

Figyelt kérdés

A hajammal rengeteg gondom van. Kértem fodrásztól is tanácsot, de már Ő is nehezen ad hozzá. Több fazonra is volt már vágva, de egyetlen egy sem segített rajta, kivéve a vasalás.

1-2 éve elkezdtem rendszeresen vasalni a hajam. Komolyan mondom, hogy ha nincs kivasalva, nem néznek meg, nem dicsérnek. Azt látom, hogy a barátom is oda van értem, ha ki van vasalva a hajam. Én ilyet még nem láttam...

Ha kivasalom, mindenki dicsér, hogy szép vagyok, ha nem, akkor meg már a csúnyábbak közé tartozom.

A fodrászok közölték, hogy hagyjam abba, mert nagyon töri a hajamat. De már semmi önbizalmam, mert göndören tényleg csúnyának számítok, a barátom is jobban szerti, ha ki van vasalva, egyszerűen a barátnőim is, mindenki csak akkor dicséri.

Tudom, hogy hülyeség, de nagyon félek, hogy a barátom egy idő után csúnyának fog látni. Én tényleg az vagyok, ha nem vasalom, és nem találok rá megoldást(göndören lelapul, szálkás, száraz, szétálló, és NAGYON csúnya). Rengeteg pakolást próbáltam, és csak a vasalás segít.

Tudom, hogy buta kérdés, de teljesen elment az önbizalmam...

Törődjek a kinézetemmel és továbbra is vasaljam, vagy aki szeret az elfogad úgy, ahogy vagyok?

Képet nem szeretnék küldeni, de tényleg óriási a különbség....

2014. aug. 6. 20:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
szerintem ez kisugárzás kérdése..ha elhiszed magadról h göndören csúnya vagy,akkor kevésbé vagy magabiztos stbstb
2014. aug. 6. 20:08
 2/14 anonim ***** válasza:
80%

Végleges hajkiegyenesítésre nem gondoltál még?

Megoldás lehetne a problémádra.

2014. aug. 6. 20:08
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
amúgy nem tudom próbáltad e pl befonni estére, így reggel kibontva szép hullámos lenne, megérne egy próbát:)
2014. aug. 6. 20:09
 4/14 anonim ***** válasza:
87%
Vasald továbbra is, max gyakrabban kell vágatni. Ki nem szarja le? A lényeg, hogy te jól érezd magad a bőrödben, és ha ezt vasalt hajjal tudod elérni, hajrá. Erősen kétlem, hogy szarul nézel ki göndörrel, de te tudod, a te fejed.
2014. aug. 6. 20:10
 5/14 Kerida válasza:
100%

Olyan nincs, hogy vasalás segít. Ha gond van a hajaddal akkor vasalva max csak kendőzni tudod. mint ahogy a körömgombát sem kezelted ha eltakarod körömlakkal.

A haj szerkezete sok mindent behatárol. De az ápolása nem lehetetlen. Viszont ha törik a hajad, akkor hiába vasalod, előbb utóbb megint csúnya leszel vagy rövidhajú.

Ha csak a dicséretek számítanak szerintem ennyit megér. És a göndöreknek amúgy is sokkal nehezebb az ápolás... nekem is van egy göndör hajú ismerősöm aki szintén szenved a hajával...

Javaslom hogy keres egy szintén göndör hajú ismerőst akár itt neten is, és kérj tőle segítséget. Sokszor több tanácsot tud adni mint egy fodrász, mert ő is végig járta a problémád. Tudd tippeket tanácsokat adni.

2014. aug. 6. 20:11
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Lehet, hogy tényleg kisugárzás kérdése, mert göndören alapból nem merek az emberek szemébe nézni, stb.

Próbáltam befonni, de nem áll jól. A vasalás segít rajta, hogy ne szálljon annyira. Már fontam be egy csomót, és semmi.:( Nagyon szép loknis, göndörös, de annyira száll, hogy nagyon csúnya a kinézete.

Ez a végleges hajkiegyenesítés jól hangzik, utána nézek, köszönöm.:)

2014. aug. 6. 20:12
 7/14 anonim ***** válasza:

hát öö, de neked hosszú hajad van ugye? Az hogy lapul le? Ha hosszú annak igazából egész jól kéne lógnia, meg ugye a súly lehuzzná és kicsit egyenesebb lenne, kivétel persze a végén.

De lehet szép fürtöket is csinálni göndör hajból. Persze tényleg vannak macerás hajak. Nekem is bazi sokáig problémás volt, gyakorlatilag alig tudtam normális frizurát, igazából 20 éves korom, szóval pár éve,, után sikerült végre, találni valami jót, vagy addigra talán változott valamennyit a hajam.

És baromira utáltam. Bááár így visszanézve, azért akkor is lehetett volna jó, csak akkor még bénább voltam igazából. Szerintem csak lehet valamit csinálni a te hajaddal is. Igazából volt is 1 pár nap amikor jó volt, csak hát ja nem foglalkoztam vele úgy, meg hát idővel jobban látod.

Meg így suli után már nincs az a nyomás, hogy jaj de béna, fú mindenki röhögni fog. [ja fiú vagyok] most meg már nem igazán, persze lehet ápolatlanul stb kinézni, de azért sokkal lazább, lehet ezért sikerül jobban nem tudom.

2014. aug. 6. 20:13
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Brasil Cacau tartós hajkiegyenesítés ?!
2014. aug. 6. 20:13
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Én is göndör vagyok, és max frissen mosva szép a hajam, utána seprű, és egyszerűen kellemetlen érzés viselni, én is csufinak érzem vele magam, és tényleg olyasmi is vagyok - hát még ha a szemüvegemet is felveszem hozzá, kegyetlen.

Én a vasalótól félek, nagyon roncsol, és szögegyenesen se szeretem a hajam, nagyon snassz, unalmas. Én körkefével és hajszárítóval szoktam egyenesíteni, ami szerintem sokkal kíméletesebb. Ez talán abból látszik a legjobban, hogy elég 6-8 havonta vágatnom a hajamból, mert akkor kezd szembeszökővé válni számomra a töredezettség, plusz én 3-4 éve ezzel a módszerrel egyenesítek (nagy ritkán hagyok neki egy-egy hetet göndören). Legalábbis én egyenesítésnek hívom, valójában hullámos lesz, de sokkal kellemesebb tapintású, és csak párás időben áll sz4rul.

Szóval nekem ilyen eredetileg:

[link]

A körkefés módszerrel meg ilyen:

[link]

Én szerencsés vagyok, mert elég 5 naponta hajat mosnom, és ez a körkefés módszer kb. 40 perces, de nekem hátközépig ér a hajam. A lényeg, hogy utána egész héten ugyanúgy áll, kivéve, ha párás az idő, olyankor megvasalom fél perc alatt nagyon felületesen, és annyi, de az ritka, hogy vasalóhoz nyúlok.

Szóval szerintem Te is szokj át a körkefére, nagyot kell venni, és ilyen hajszárítót:

[link]

Tehát hogy legyen ilyen fej hozzá. Nem tudom, tudod-e, hogy kell csinálni... A hajszárítóval felforrósítod a körkefét (fémből legyen), utána kezded el a dolgot. Én eleinte nagyon béna voltam, fájt közben a kezem, húztam a hajam, és rohadtul ideges voltam tőle, de mára belejöttem. :D

[link]

Találtam egy vidit erről:

http://www.youtube.com/watch?v=HtH0afl_Rpo

Mondjuk ebben a csajszi elég profi, neki tök egyenes lesz a haja, ahogy elnézem, na mindegy is, nekem hosszú a hajam, nincs türelmem a totál egyenest megcsinálni.

És ugye az sem mindegy, mivel ápolod a hajad. Én hajmnosás előtt felkenek kókuszzsírt a hajVÉGEIMRE (száraz hajra), és órákig rajta hagyom, mert jó a hajvégeknek. Plusz balzsam helyett egy hajpakolást használok, ezt:

[link]

És mielőtt beszárítom, használok rá Syoss elixírt (ez egy hajolaj), és hajhabot, ami kell ugye a formázáshoz. A legvégén pedig hajvégápolót használok, ami már nem a kókuszzsír (mert attól csak zsírosnak tűnne a hajam, a kókuszzsírt amúgy jó alaposan ki kell mosni), egy Gliss Kur terméket. A samponom is Gliss Kur, a fekete tubusos, ami extra sérült hajra van. Nekem nem sérült, de szerintem nagyon jó, szeretem.

[link]

Szóval én a helyedben azt csinálnám, hogy elmennék egy melegollós vágásra, vagy otthon magamnak levágnék 1-2 centit, és onnantól kezdve a körkefés módszert gyakorolnám, és elkezdenék használni rá megfelelő termékeket.

Remélem, tudtam segíteni. :)

L22

2014. aug. 6. 21:16
 10/14 anonim ***** válasza:
Most nézem a videót én is... Még egyet megjegyeznék: a csajszi ricinus olajat ken a hajtöveire, ezt Te meg ne csináld, mert nagyon sok embernek hullani kezd ettől az olajtól a haja. Ennek az az oka, hogy az olaj nem való fejbőrre, megfullasztja a hajhagymákat, amik ettől kihullanak.
2014. aug. 6. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!