Hogyan tüntethetném el a pattanásokat az arcomról?
általában AHA savval szokták kezelni. Én szalicilsavat használok jó pár éve és hatalmas változást értem el vele.
Szerintem egy próbát megér!:)
én ki szoktam őket nyomni (nekem kb 4-5 pattim van az arcomon általában, és gyulladtak), és aztán Naturland Spiritusszal kenem be, és beválik.:) segít!
26L
nem tudom,hogy mekkora felületet érint,mert azért lényeges lenne,azt is tudni,mert akkor nem mindegy,hogy milyen készítményeket alkalmazunk azon a bizonyos felületen. Egyeseknél a kávé,sós/zsíros ételek,csoki,fagyi és társaik valamint a kevés folyadékbevitel is előhozhatja.Tehát törekedj a minél egészséges ételek fogyasztására naponta igyál meg 2 l vizet(buborékmentes) vagy teát(főleg csalántea,mert nagyon jól kipucol belülről,nézz meg a neten a kúrát). Ha nagyon súlyos az eseted,akkor azt tanácsolom,menj el bőrgyógyászhoz,vagy ha lány vagy akkor nőgyógyászhoz és kérd ki a véleményét,hogy melyik fogamzásgátlót ajánlja,bár nem igazán ajánlom 16 éves kor alatt,mert eléggé összezavarhatja a hormonháztartásod.
Próbálj meg a legkevesebb alkalommal az arcodhoz érni! Nem csak egy bizonyos területen vannak?
Ne nyomkodd őket!
Naponta maximum csak 2x moss arcot.Menj el a patikába,ott is kérhetsz tanácsot az eladóktól,hogy mint ajánl a bőrtípusodra.Ha sminkelsz vegyél lemosót és alapozót is csak patikában válassz,ami bőrbarát és segít a patik gyógyulásában és nem fog tovább elterjedni. Szárító készítményt is mindenképp vegyél,valamint ami segít a hegek eltüntetésében(bármilyen sav készítmény).
Ne stresszelj! Próbálj pozitívan gondolkodni!Próbáld valamivel lefoglalni magad! Járj el futni vagy végezz otthon gyakorlatokat,használd a biciklit,busz vagy az autó helyett,tehát a lényeg,hogy tereld el a gondolatod és ne foglalkoztasson a gondolat,hogy jaj,már megint előjött egy.Még kimaradt egy nagyon fontos,hogy a hajadat is próbáld tisztán tartani,mert a legtöbb kosz azon tapad meg,ami aztán az arcodra kerülhet,plusz ha beizzasz a hajad alatt a bőr,ami éppenséggel az arcodat takarj még több pattanást idézel elő.
Ha még volna bármilyen kérdésed,akkor nyugodtan írj!:)
Vegyél citromot facsard ki a levéd és dörzsőlöld
a pattanásokra vagy ha apukádnak van rcszesze
akkor azt vagy valami alkoholosat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!