Hogyan kapjam vissza a régi szép bőrömet? Bármit megteszek már érte!
már kozmetikushoz is egy éve járok, pedig az első nála töltött alkalom óta jönnek ki rajtam CSAK gyulladt pattanások. úgy összenyomkodta az arcomat az idők során, hogy már csupa folt és heg vagyok. egyfolytában jönnek ki rajtam a pattanások, ezért még időt sem kapok a hegek kezelésére! a szüleim pedig nem visznek el bőrgyógyászhoz, pedig már csak talán az segítene!
komolyan, minden nap arcot mosok, áttörlöm az arcomat is pattanás elleni tonikkal, időnként arcpakolásokat is szoktam használni, minden nap bekenem az arcomat valami hidratálóval, ennél többet nem tudok tenni! semmi nem vált be amit kipróbáltam! sem a neogranormon, sem a sudocrem, sem a teafaolaj. az arcom csupa vörös, és barna folt, tele van pattanásokkal, ki sem merek mozdulni, pedig szeptemberben kezdem a gimit, és addigra rendbe szerettem volna jönni! a napozás sem segített. én így nem tudok élni, kérlek segítsetek! bármit megteszek amit tudok azért hogy visszakapjam a régi babapopsi kinézetű bőrömet! tényleg nagyon nagyon hálás lennék ha valaki tudna segíteni! 15/L
Kozmetikust felejtsd el, a pattanások tinikorban normális hogy vannak, a kozmetikus szétnyomkod és heges maradsz egy életre... semmi értelme, anélkül is elmúlik hogy kinyomkodná bárki is.
Fontos az egészséges életmód, kerüld a cukros löttyöket meg kajákat, fűszereset zsírosat is... meg ha valamire még érzékeny lennél akkor azt is, pl lehet tej vagy bármi más, ki kell tapasztalni.
Én úgy vagyok vele hogy kencékből boltit semmiképp... ha használni akarsz valamit vízen és natúr szappanon kívül akkor bioboltban vedd.
Bőrgyógyászhoz is elmehetsz, nem kell oda szülővel menni, és talán segíthet, csak kérj időpontot és menj. Ha komolyabb gond van úgyis csak ott derül ki.
Hát először is: [link] ez nagyon hamar lehúzza a gyulladást, akárcsak a Neogranormon
aztán van ez a stift ( [link] de mintha csak receptre lehet kapni (a háziorvosod is kiírja, szerintem)
van az AVONban ilyen bőrradír (ő: [link] és egy fekete, szintén AVON -os pakolás, ami nagyon hasznos. ( [link]
Mivel ettől erősen száradni fog a bőröd hidratálnod kell!
Ez a -szintén AVON- arcbőr-hidratáló akármicsoda ( [link] kiegyenlíti a bőröd tónusait :)
NEM fog egyből lehúzódni. A stiftet használd este, a pattanásaidat pedig kend be ezzel a niveás gyulladáscsökkentővel, de tényleg minden este, és akár "össze is keverheted" a Neogranormonnal! (Másnap, ha nem szívja be a bőröd, töröld le törülközővel) Mindezek előtt menj el bőrgyógyászhoz és, ha ajánl kozmetikushoz (de azt nem biztos, hogy fogja)(győzd meg a szüleidet, hiszen fontos) Kerüld a csokit (minél több a kakaó tartalom, annál több a pati -de a fehércsoki jöhet, persze módjával), a zsíros magokat, és erős fűszereket. És, ha még nem teszed mozognod is kéne (nem kell élsportolónak lenned, de a sport nem árt)
Remélem mindent leírtam és segítettem.
Ne.
NE!
N
E
!
Kérlek, ne vedd meg a fönt felsorolt termékeket. Felesleges. De tényleg.
Az EU-s szabályok szerint a termék, ami megváltoztatja a bört, az gyógyszernek minösül. Drogériás termékekhez nincs vény, az csak a hatóanyagot tartalmazó cuccokhoz adnak, tehát a Niveás lemosó üres, hatóanyag nélküli, ami azt jelenti, hogy amiben meg nincsen hatóanyag, az pedig nem hat vagy nem hosszú távon.
Valószínüleg endogén, pubertás kori pattanásosságról van szó, ez 20 éves korig még teljesen normális, de bírni nem kell és tapasztalatból mondom, nem is lehet. :(
Ne hagyd magad, beszélj a szüleiddel vagy más családtagoddal, kérd, magyarázd el, hogy miért vigyen el börgyógyászhoz. Akár magánhoz is (plusz 5 000 Ft) a gyorsabb idöpont miatt. Ö receptre kapható termékeket ajánl majd, meg fogsz lepödni a változáson egy-két napos használat után. Érdeklödj az Acneroxid, Duac gél, Isotrex, Differin, Skinoren, Roaccutan felöl. (Én jelenleg estére Duac gélt, nappalra a 30 SPF-es Vichy fényvédö alá pedig Skinorent kenek. Még sosem volt ilyen szép, hibátlan a böröm. :))
Figyelj oda az edzés utáni azonnali tisztálkodásra, föleg így a nyári melegben. Dobd ki vagy ajándékozd el a mostani termékeidet. Ne dobj ki pénzt kozmetikusra! Próbáld ki a napi kétszeri arctisztítást ezzel a lemosóval:
Kategóriákkal más!
Hagyd el a tonikot, és krémet is csak akkor használj, ha szükségét érzed. Akkor is a legtisztábbat, legkönnyebbet, nehogy eltömödjenek a pólusaid, a legjobb erre a nem vélelenül ilyen drága Bioderma Sensibio kréme.
Ha nem sikerül a börgyógyászhoz eljutni, akkor próbálj hozzájutni a Suiskin AHA & BHA komplex nevü hámlasztójához. Ez a pattanásokkal és azok hegeivel birkózik meg, rendkívül hatásosan. (A fényvédö emellé is kell!!!) Én a bbkrem.hu-ról lehet rendelem, mikor elfogynak a receptre kapható termékeim.
Ha bármi kérdésed van, nyugodtan írj privátban! :)
Üdv :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!