Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Kozmetikusok! Vizsgára készülö...

Kozmetikusok! Vizsgára készülök, diagnosztikai segítség kellene: mélyrétegi, vagy nem? (hosszú, bocsi)

Figyelt kérdés
Nos a modellem 36 éves, dohányzott (pár napja tette le) bőrtípusa olajos szeborreás az egész arcán, középvonalon nyilván jobban. Felszíni vízhiány mindenhol megfigyelhető, de a homlokán egész mély ráncok találhatóak, tehát itt egyértelműen megfigyelhető a mélyrétegi vízhiány is. Viszont az arcán vannak mosolygástól lyukacskák, amiknek köszönhetően a lyukacskák mellett, halványan, de már egyértelmű ránc figyelhető meg. Az oktatóm szerint ez már az orcák kezdődő mélyrétegi vízhiánya. Hát egyet értek vele, hogy ebből az lesz, de most ezt már beleírhatom a diagnosztikai lapba? Mert szerintem nem. Ha mélyrétegi vízhiány lenne megfigyelhető az arcán, akkor nem csak a lyukacska mellett lenne ránc, hanem azért máshol is más egy picit. Szerintem ez még nem az. Osztálytársaim szerint sem, ők azt mondják, h mimikai ránc és kész. Dehát olyat én még nem is hallottam külön kategorizálva, hogy mimikai ránc. Agyamra megy, h vizsga előtt derülnek ki ilyenek... Ti mit gondoltok?
2014. máj. 31. 14:28
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha az arcon is találsz pici ráncokat,ha összefogod akkor egyértelműen mélyrétegi vízhiány,de a kora is adott hozzá.Még valami a mimikai ránc is mélyrétegű vízhiány esetén lesz látványosan mélyebb.
2014. máj. 31. 15:04
 2/5 A kérdező kommentje:
igen, tudom, hogy a mimikai ráncot a mélyrétegű vízhiány mélyíti el, így vannak a homlokán is a ráncok. most végre megfogalmazódott bennem normálisan a kérdés. képtelenség a mimikai ránc mélyrétegi vízhiány nélkül? tehát a mimikai ránchoz is kell mélyrétegű vízhiány, hogy egy kicsit is látszódjon?
2014. máj. 31. 15:41
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem,mimikai ráncai mindenkinek vannak,de a mélysége a meghatározó.Vagyis,ha már mélyebb réteget is érint akkor egyértelmű.De megfigyelhetőek az arcon megjelenő kis vonalak is.
2014. máj. 31. 20:40
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigi válaszokat! azóta még szaporodtak a kérdések, de már kezdek "kicsit" kiakadni. készítettem képeket, de szerintem csak felszíni vízhiányról van szó. így néz ki az arca nyugalmi állapotban: [link] így néz ki, amikor mosolyog: [link] és ilyen összefogva: [link] de ha már itt tartunk, megmutatom a nyakát is, mert hol azt mondja az oktatóm, h kezdődő mélyrétegi, hol meg azt, hogy csak felszíni. én meg már nem tudom, hogy mit gondoljak.. szóval ilyen a nyaka: [link] [link] (bocsánat a csúnya körmeimért, ebben a tanulásos időszakban nincs időm vele foglalkozni. az ott csoki a körmöm alatt... egyébként a nyakán mik ezek az apróságok? és az első nyakas képen, a nyaka közepén látható enyhén kiemelkedő dolog? itt pirosasnak tűnik, de egyébként bőrszínű. és a legszebb kérdésem, merthogy az oktatóm sem tudja: [link] [link] a szemei alatt syrongoma vagy xanthoma van? igazából syringómáról szó sincs a tankönyvben, de a rendellenességes képeink között pont van, ezért gondolom bele kellene írni a diagnosztikai lapba, ha van a modellen... köszönöm, aki még elolvassa ezt is és nem kap tőlem idegbajt:)
2014. jún. 1. 18:02
 5/5 K. Bernadett ***** válasza:
Szia, így nagyon nehéz válaszolni még egy kozmetikusnak is hogy nem tapinthatja meg a bőrt, nem csípi össze. A mélyrétegi vízhiány tésztaszerű bőrt jelent (nyúlik!), és jellegzetes tünete az, hogy az orron tisztításnál szőrszálszerű úgynevezett fonál comedók vannak. A seborrhea oleosa inkább a tini fiúknál jellemző, napjainban a seborrhoea sicca a legelterjedtebb, a képen az orca oldalán én speciel annak látom. A szemnél lévő kis göböcske ami alig látható, nem syringoma, sem xhantoma, vagy xanthelasma, talán eltömődött faggyúnyílás, vagy verejtéknyílás,..a vizsgáztatónál, vizsga közben rákérdezhetsz, hogy mit gondol erről, de a diagnosztikai lapon nem érzem jelentőségét feltüntetni. A ráncokról az első évben tanultunk (ha jól emlékszem vissza) vannak a velünk született, és a szerzett ráncok, a mimikai az utóbbiba sorolható. Leszögezem, én amikor anno a diagnosztikai anyagomat készítettem, a modellem 55 éves volt, teljesen mást írtam le, mint amit a vizsgán bemutattam, mivel oda kellett állnom és meg kellett mutatnom miért mondom ezt, és miért gondolom így, a vizsgáztató meg a kezében tartotta a lapot. A bőrnek abban a szent pillanatban az adott állapotát kellett bemutatnom, és az pedig más volt, akkor olajosnak éreztem, a vizsgán pedig érdesnek és száraznak. Józan paraszti ésszel, elmondod mit látsz, a diagnosztikai könyv pedig javarészt olyan dolgokat tartalmaz amikkel nem fogsz találkozni, kivétel, ha egy internacionálé szállodában dolgozol...nem vagy bőrgyógyász, viszont az elemi elváltozásokat kenned kell! Aztán lehet hogy már meg is van a sikeres vizsga! sok szerencsét!
2014. jún. 3. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!