Hogyan lehetne a hosszú hajam szép is?
Hát én a helyedben elgondolkodnék, hogy biztos, feltétlenül fontos-e ennyire hosszú haj. Ha genetikailag kevés és vékony szálú a haj, azzal sok mindent nem tudsz tenni. És azért lássuk be, hogy a hosszú haj akkor szép, ha nem néhány csenevész szál lóg. Göndörítve többnek és dúsabbnak tűnne, de ha törékeny a hajad, ez sem opció, elég rövid úton tönkremenne.
Ha már töredezett, az lehet oka a gubancolódásnak is. Én azt javaslom, hogy amit muszáj, vágasd le, nem kell egész rövidre, egy lapockáig érő haj is elég hosszú, de könnyebb kezelni és egészségesen tartani. Ha nincs töredezett része, akkor figyelj oda az ápolására, külsőleg-belsőleg tartsd egészségesen, és rendszeresen vágasd vissza, az elvékonyodott hajvégek elég csúnyák. Inkább legyen rövidebb, ápoltabb, mint hosszú és lestrapált. Nem a hosszától lesz szép a haj, hidd el. :)
Én sem értem, miért lettek a válaszok lepontozva :/ Pedig igazuk van, ha a haj alapjáraton gyenge és vékonyszálú, nem lehet vele mit csinálni. Ezt örökölted valószínűleg... Főleg, hogy írtad, hogy szépen ápolod.
Az elsőnek abban is igaza van, hogy folyamatosan kell belőle vágatni. 3-4 havonta a végét ajánlatos lenyesni, hogy a töredezett végektől megszabadulj, mert ha szétáll a vége a sok törött száltól, az nagyon csúnya. Nem kell levágatnod, ha nem szeretnéd, de ha most nagyon törik legalább 5 centitől mindneképp meg kell, hogy szabadulj.
De mivel genetikailag gyenge a hajad, így sosem lesz belőle dús, vastagszálú sörény :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!