Kozmetikusok! Mennyire undorítóan ronda a pattanásos bőröm? (képek)
Igazából nem csak kozmetikusok véleményére vagyok kíváncsi, hanem bárki aki ilyen gonddal küzd.
Mi segített/hogy segített.
Rengeteg kérdés van itt erről és szinte már az összeset elolvastam, de azért mertem képet csatolni, hogy hátha valaki ráismer így a bőrtípusra.
Elég fehér a bőröm és pattanásos...
Ma voltam kozmetikusnál.A bőrgyógyászati krémek nem segítettek.
Tudom, hogy csúnya/ronda a bőröm! Főleg így!
de kb. mikorra gyógyul be és mennyire súlyos a helyzet?
Heges is...
Napozás/szoláriumozás segíthet?Ilyen fejjel merjek elmenni?
mennyire nevezhető súlyosnak?Mitől halványul?
Nagyon utálom!
Előre is köszönöm a megértő és segítőkész válaszokat!
A rosszindulatú embereknek előre mondanám: Igen,tudom hogy ronda a bőröm de igyekszem tenni érte és mindenre kíváncsi vagyok amitől javulhat.
Szerintem nem olyan vészes a helyzet. A pattanásaid elég kicsiknek, normál pattanásoknak tűnnek, szóval nem azok a nagy gyulladt gumók, azokat sokkal nehezebb kezelni. Ebből kifolyólag, bár nem vagyok szakember, de szerintem nem kifejezetten hormonális okok miatt van.
Az arcápolási rutinod szerintem úgy rossz, ahogy van (nem bántásból). Főleg a Baba szappannál tudtam volna sikítani... Az egyik legrosszabb, amit tehetsz a bőröddel. Én szappant egyáltalán nem használnék, mert mind szárít, ha természetes, ha nem.
Ott kezdd, hogy 2x tisztítsd az arcod naponta, reggel és este. Este nyilván le kell mosni a rákerült koszt, szennyeződéseket. Vegyél egy arclemosó gélt (nekem a Garnier Pure Active vált be, direkt pattanásokra van, 1500-1800 Ft körül van). Ebből is csak keveset érdemes használni, különben szárít. Utána mindenképp használj hidratálókrémet (én most a Balea pigmentfoltokra való krémét használom, ez egész jó, kicsit halványodtak tőle a hegek, nem okozott pattanásokat; 1400 Ft körül volt asszem). Mivel éjjel regenerálódik és méregtelenít a bőröd, reggel is meg kell tisztítani. Én ilyenkor nem mosom át, hanem tonikkal áttörlöm (ebből is a Garnier Pure Active-ot haszálom), majd utána megint bekrémezem, én mondjuk utána sminkelek is. Ennyi pont elég szerintem. Emellett van általában valamilyen pattanáskezelő cuccom, amit helyileg alkalmazok a kijött pattanásokra (szerencsére egyre ritkábban vannak), pl. Isotrexin vagy Duac gél, vagy most épp egy Garnier golyós szalicilsavas bigyó.
Nagyon fontos, hogy hidratáld az arcod. Az enyém sokkal jobb lett azóta. Én is abban a hibában voltam, hogy mivel zsíros a bőröm, azt hittem arra mindenféle szárító dolog kell, pedig attól csak még zsírosabb lesz.
Köszönöm szépen a véleményedet és a tippedet!:)
Valaki itt ajánlotta a baba szappant és gondoltam, hogy kipróbálom.Úgy olvastam, hogy azzal kell letisztítani és semmi mást nem használni.Nekem nem szárítja a baba szappan,jól felhabosítom a kezemre és letisztítom vele az egész arcomat aztán alaposan leöblítem.Nekem egyáltalán nem szárította csak tényleg lehozta a sminket is meg érezhető, hogy tiszta és nem zsíros utána a bőröm.
A baba szappan bőrbarát (legalábbis én úgy tudom) és ezért mertem kipróbálni:) de ezt sem minden nap használom.
Köszönöm, hogy leírtad a rutinos arcápolásodat a termékekkel együtt! Szeretem ha így írják le a dolgokat:) Ki fogom próbálni!
Mindent igyekszek mértékkel használni,igazatok van,nem kell mindent egyből a fejemre kenni,mert eddig úgy nézett ki a napom,hogy egész nap kenegettem magam kisebb szünetekkel. Igyekszem kialakítani egy rutint:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!