Ha problémás, pattanásos VOLT a bőröd, nem csak arcon, hanem váll, hát, fenék, mi hozta rendbe? Fog. Gátló nem opció nekem.
Teljesen lényegtelen, másnál mi vált be, az orvos úgyis téged kezel. Ha ennyire kiterjedt, akkor annak belső oka van minden bizonnyal. Lehet az egészségtelen életmód, testen a műszálas ruhák. Vagy nagyon csúnya fertőzés, akkor antibiotikum segíthet - ilyen esetben inkább belsőleg. Ha gyulladás van a szervezetben, akkor góckutatást kell csinálni, és azt kezelni. Ez általában fogászati, fül-orr-gégészeti, vagy nőgyógyászati probléma szokott lenni, de még van néhány lehetőség. Érdemes allergiavizsgálatot is csinálni, ételek, poratka, állatszőr, kozmetikum, mosószer, stb. Lehet hormonális oka is - ha nem szedhetsz fogamzásgátlót, akkor ebben az esetben eléggé meg vagy lőve sajnos, de azt az adott esetben tudja megmondani a doki, hogy milyen módon kezelhető esetleg. Ha megvan az ok, lehet elég ennyi is, ha nem oldja meg, akkor vannak rá krémek, végső esetben sotret - viszont hormonális okokon az sem segít, csak a kezelés alatt, ráadásul fogamzóképes nőknek fel sem írják fogamzásgátló nélkül.
(de hogy konkrétan a kérdésre is válaszoljak: az arcom nem tökéletes, de az öregedés és a differin viszonylag bevált, inkább csak mitesszereim vannak. A hátam nagyon szép volt, amíg fogamzásgátlót szedtem, sajnos az vissza is jött, ahogy abbahagytam, bár nyáron, amikor fél napokat a medencében döglök, a klóros víz is segít picit, mert leszárítja. :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!