Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Van valakinek olyan tapasztala...

Van valakinek olyan tapasztalata, hogy ételallergia/intolerancia esetén pattanásosabb volt vagy sokkal rosszabb állapotban volt a bőre és amikor abbahagyta a kérdéses étel, ételcsoport fogyasztását akkor rendeződtek a bőrproblémái?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert egyszerűen több éve szenvedek már a bőrömmel és rengeteg dolgot kipróbáltam már. Nem vészes bőrproblémáról van szó egyébként, "csak" eltömődött pórusok, apró kis bőr alatti dudorok vannak a homlokomon és ez a fura, h csak ott vannak, a bőröm többi területe pedig inkább száraz. Csomó kozmetikumot, szappant, arclemosót, krémet kipróbáltam már, olcsóbbtól a drágább termékekig, de egy idő után mindig előjött ugyanaz a probléma. 23 éves vagyok és ideje lenne már ha elmúlna ez a dolog. :S Ételallergiára vagy érzékenységre is gondoltam (tejallergia, laktóz, glutén...) , de akkor nem hiszem, hogy csak ez lenne a tünete, vagy a fene tudja. Az is lehet, hogy túlzásba viszem a kozmetikumok használatát, de próbáltam már azt is, h nem krémezek és csak vízzel mosakszok, plusz minden lehetséges alternatívát próbáltam, de semmi sem működött, mert ha nem használok hidratálót, akkor nagyon fakó és száraz a bőröm és pont emiatt a szárazság miatt is tömődnek a pórusaim gondolom, mert nem tud kibújni rajta a faggyú vagy mit tudom én. :S Aki hasonló cipőben jár mint én és ugyanezzel a bőrproblémával küzd vagy küzdött és sikerült megtalálnia a gyógyírt az segítsen.
2014. máj. 4. 14:15
 1/2 anonim ***** válasza:
Nekem akkor jött helyre a bőröm mikor csak biocuccokat használtam rá, szappannal mostam, méz pakolás, uborka, stb. Semmi egyebet nem kentem rá. Valamint sok zöldséget, gyümölcsöt kezdtem enni, a húst valami minimálisra csökkentettem, talán 2hetente eszek egyszer húst. Kivéve a hal, azt egyre gyakrabban. Kevesebb fűszeres kaját. Semmi cukros üdítőt. Sok vizet és 100% gyümölcslevet iszok. Valamint eljárok szaunába is, ami nagyon sokat javít a bőrömön magában is, azt neked is mindenképp ajánlom.
2014. máj. 4. 14:46
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi! :) Én is használtam natúr és bio kencéket, de sajna nekem azoktól csak romlott a bőröm. Persze a házi dolgok, mint pl méz, az tényleg nagyon jó, de ugyebár ezeket napi szinten nem használhatom, csak max hetente, pakolásként. Valami olyan krém és lemosó kellene ami nem rontja a bőröm állapotát, tisztítja az eltömődött pórusokat és szépen hidratál.. Nekem a szappanok kinyírják az amúgy is száraz bőröm. Sokat próbáltam már, de csak olaj volt a tűzre, mert még inkább eltömődtek a pórusaim a kiszárított faggyú miatt. De mindenkinek másként reagál a bőre mindenre. Tudom, hogy sok embernek meg pont a natúr szappanok oldják meg a bőrproblémájukat. Nekem sajna nem és ezért vagyok kétségbeesve, mert nem működik semmi. Az étrendemen is változtattam már. Volt, hogy elhagytam a húst, volt, hogy a tejtermékeket kerültem, stb...de látványosan egyik sem hatott a bőrömre. :(((
2014. máj. 4. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!