Hol tudok érzékenységet mérő tesztet végeztetni ÉTELEKRE?
Nem étel allergia teszre gondolok, hanem olyanra, ami az érzékenységet méri?
És vajon akkor is jól mér, ha az illető eleve kerül bizonyos /esetleg intoleranciát okozó/ ételeket?
Köszi a válaszokat!
Szia!
Intoleranciát.
Tehát még nem allergia, de gyulladást okoz a belekben stb.
Ilyesmire gondolok.
Hát elvileg nem.
Allergia:
- ha megeszed és egyből durva dolgok történnek,fosás, kiütések, anafilaxiás sokk, bedagadás stb...akár halál
Intolerancia:
- semmi feltétlenül látványos tünet amiből gondolnád, hogy valamitől bajod van...alattomosabb és a dokik lényegében nem igazán foglalkoznak ezzel a témával:
Itt olyan furák lehetnek a tünetek, mint: haspuffadás, hajhullás, ekcéma, izületi gyulladások...szóval ez kevésbé egyértelmű tünet.
Én úgy tudom másképp vizsgálják az allergiát és másképp az érzékenységet.
1: Háziorvos
2: vérvétel
3: Háziorvos
4: 3-as pont függvénye :)
Szia!
A helyzet az, hogy már lassan 3 hónapja glutén mentesen élek...élek és virulok :-D...lehát a "test teszt" azt jelezte, hogy lehetett gond.
Én úgy láttam, hogy a neten lehet rendelni ilyen otthoni mérő cuccott...de lehet már leteszek róla...élem továbbra is a gluténmentes életemet :-)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!