Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hol tudok érzékenységet mérő...

Hol tudok érzékenységet mérő tesztet végeztetni ÉTELEKRE?

Figyelt kérdés

Nem étel allergia teszre gondolok, hanem olyanra, ami az érzékenységet méri?

És vajon akkor is jól mér, ha az illető eleve kerül bizonyos /esetleg intoleranciát okozó/ ételeket?

Köszi a válaszokat!

2012. okt. 30. 14:15
 1/8 shoona:D ***** válasza:
mire gondolsz érzékenység alatt?
2012. okt. 30. 19:54
 2/8 A kérdező kommentje:

Szia!

Intoleranciát.

Tehát még nem allergia, de gyulladást okoz a belekben stb.

Ilyesmire gondolok.

2012. okt. 31. 10:03
 3/8 shoona:D ***** válasza:
de hát ez pont az allergia definíciója :)
2012. okt. 31. 11:22
 4/8 A kérdező kommentje:

Hát elvileg nem.

Allergia:

- ha megeszed és egyből durva dolgok történnek,fosás, kiütések, anafilaxiás sokk, bedagadás stb...akár halál

Intolerancia:

- semmi feltétlenül látványos tünet amiből gondolnád, hogy valamitől bajod van...alattomosabb és a dokik lényegében nem igazán foglalkoznak ezzel a témával:

Itt olyan furák lehetnek a tünetek, mint: haspuffadás, hajhullás, ekcéma, izületi gyulladások...szóval ez kevésbé egyértelmű tünet.

Én úgy tudom másképp vizsgálják az allergiát és másképp az érzékenységet.

2012. okt. 31. 11:53
 5/8 anonim válasza:

1: Háziorvos

2: vérvétel

3: Háziorvos

4: 3-as pont függvénye :)

2012. nov. 8. 20:25
 6/8 anonim ***** válasza:
viszont semmilyen vizsgálat nem fog pontos eredményt adni, ha már alapból kerülöd azokat az ételeket. én pl lisztérzékenységre gyanakszom magammal kapcsolatban, és szinte akaratlanul is inkább gluténmentes dolgokat kezdtem el enni... de így kb soha nem fog kiderülni
2012. dec. 18. 17:33
 7/8 anonim ***** válasza:
előző vagyok: sikerült valahol találni tesztet? én neten láttam csak, de itt Pécsen pl se gyógyszertárban, se bioboltban nem volt. Pedig jó lenne :\
2012. dec. 18. 17:34
 8/8 A kérdező kommentje:

Szia!

A helyzet az, hogy már lassan 3 hónapja glutén mentesen élek...élek és virulok :-D...lehát a "test teszt" azt jelezte, hogy lehetett gond.

Én úgy láttam, hogy a neten lehet rendelni ilyen otthoni mérő cuccott...de lehet már leteszek róla...élem továbbra is a gluténmentes életemet :-)!

2012. dec. 19. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!